Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Evroliga

Bamberg - Partizan
1

Trenutno najboljši nemški klub (z izkupičkom 10-1 vodi v nemški ligi), za katerega igra tudi Boštjan Nachbar, je kljub le dvema zmagama v dosedanjem delu še vedno v igri za napredovanje v top16. Ker imajo v skupini D tri ekipe izkupiček 2-7, bo o četrtem mestu v veliki meri odločal razplet te tekme. Če Bamberg zmaga (dovolj je že točka razlike), si bo zaradi boljšega medsebojnega izkupička proti Lyetuvoy Rytasu zagotovil napredovanje, precej težja pa je pot do tam za Partizan, ki mora poleg gostujoče zmage v Nemčiji upati še na poraz Litovcev, ki gostujejo pri Bešiktašu, ki tokrat nima posebne motivacije za zmago. Nemci, ki so kljub sedmim porazom večkrat pokazali dobre igre, denimo ko so v Moskvi do zadnjih minut spravljali v obup CSKA, so nocoj pred svojimi navijači v vlogi favorita. Ambiciozni klub se je pred sezono okrepil s kar nekaj izkušenimi igralci in izpad po skupinskem delu prav gotovo ne bi razveselil vodstva kluba. Dvomim, da jim bo talentirana, a neizkušena zasedba Partizana pokvarila sezono. (7/10)

Košarka - Evroliga

Fenerbahče Ulker - Cantu
1

Še ena tekma, ki odloča o potniku v top16. Turki so pred sezono spadali v krog najresnejših kandidatov za sam vrh, toda v skupini A so imeli presenetljivo veliko težav in imajo celo več porazov kot zmag (4-5). Fanatično turško občinstvo se tako kot igralci Fenerbahčeja prav dobro zaveda, da nocoj šteje le zmaga, zato bo gotovo atmosfera v dvorani izjemna, domači pa bodo imeli igralca več.  Cantu je do sedaj prikazal še nekoliko manj od Turkov in težko je verjeti, da bi moštvo, ki ga je dvakrat premagala tudi Olimpija, uspelo priti v drugi del tekmovanja. Cantu je ob koncu novembra nanizal štiri zaporedne poraze, nato pa doma presenetil Real in potem v domačem prvenstvu ugnal še Biello. Tokrat Italijane čaka precej težja tekma in zelo verjeten povratek k porazom. (7/10)

Hokej - Eurochallenge

Francija - Slovenija
1

Risi bodo na turnirju v Lyonu igrali v precej okrnjeni zasedbi, selektor Matjaž Kopitar pa bo ponudil priložnost številnim mlajšim hokejistom. V postavi sta sicer tudi brata Kopitar, toda ob vseh odsotnih prvokategornikih se zdi skoraj nemogoče, da bi lahko sama nosila toliko bremena, da bi Slovenci proti domačinom, ki jih bo spodbujala tudi polna dvorana, lahko ušli porazu. Novembra je bilo v Tivoliju 3:1 za naše fante, tokrat pa jim bodo galski petelini vrnili s podobno mero. (6/10)

Biatlon - Pokljuka - Šprint (M)

Fak J. - Shipulin A.
1

Jakov Fak si po tretjem mestu v sprintu in zmagi v zasledovalni tekmi v Hochfilznu v teh dneh na Pokljuki upravičeno obeta nove visoke uvrstitve. Prav nič pretirano ni, če ga bomo na vseh tekmah pričakovali na zmagovalnem odru, saj je v izvrstni tekaški formi, potrebuje le dobro streljanje. V tem stavnem dvoboju proti Šipulinu je prav gotovo favorit, saj je hitrejši od Rusa in si verjetno lahko privošči tudi zgrešen strel več pa bo še vedno v cilju pred njim. Na zadnji sprinterski preizkušnji sta oba zgrešila enkrat pa je Fak osvojil tretje mesto, Šipulin pa je bil z 32 sekund slabšim časom 17. (6/10)