Najhitrejša je bila Avstrijka Anna Fenninger 1:49,54. Najbolj sta se ji približali Američanka Julia Mancuso (+0,03) in Španka Carolina Luiz Castillo (+0,42). Drugouvrščena v skupnem seštevku svetovnega pokala Nemka Maria Höfl Riesch je bila peta (+0,64), tretjeuvrščena v svetovnem pokalu Američanka Lindsey Vonn, zmagovalka uvodnih dveh smukov v Lake Louisu, pa je smučala dokaj zadržano in je bila 18. (+1,34).

V Val d'Iseru bo v soboto na sporedu še superveleslalom. Ženska karavana se bo nato preselila v Courchevel, kjer bo na sporedu še veleslalom.

Prvi trening smuka Svindalu, od Slovencev najhitrejši Perko

S prvim treningom smuka na Saslongu je najbolje opravil Norvežan Aksel Lund Svindal (1:58,73), drugi je bil Kanačan Erik Guay (+0,04), tretji pa Avstrijec Klaus Kröll (+0,10). Od Slovencev je bil najhitrejši Rok Perko, ki je postavil 26. čas, za Svindalom pa je zaostal 1,56 sekunde.

Andrej Šporn je bil 31. (+1,80), Boštjan Kline 37. (+1,93), Andrej Jerman pa 41. (+2,05).

S 23. časom (+1,47) je bil sicer najhitrejši Slovenec na progi Mariborčan Alek Glebov, ki tekmuje za rusko reprezentanco. Devetindvajsetletni Glebov, ki je izkoristil ponujeno priložnost ter pod vodstvom glavnega trenerja ruske moške reprezentance Slovenca Urbana Planinška tekmuje za Rusijo, je bil hitrejši od nekdanjih sotekmovalcev iz slovenske izbrane vrste. Glebov, ki ima rusko državljanstvo, sicer načrtuje nastopiti na zimskih olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju.

Alpski smučarji imajo v četrtek z začetkom ob 12.15 na sporedu še en trening smuka, za tem pa prideta na vrsto še tekmi s štirimi slovenskimi predstavniki. Petkov superveleslalom in sobotni smuk v Val Gardeni se bosta začela ob 12.15.