Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme (ženske)

ZDA (ž) - Kitajska (ž)
1
Američanke že leta poleg Nemk, Japonk in Brazilk sodijo v sam nogometni vrh. To so nenazadnje dokazale tudi z igranjem v finalu svetovnega prvenstva. Z današnjimi nasprotnicami so se pomerile že pred štirimi dnevi, tekmo pa brez težav dobile z 2:0. Zmaga se jim nasmiha tudi tokrat.

Nogomet - Mednarodni klubi - Klubsko SP

Al Ahly - Corinthians SP
2
Že pred začetkom prvenstva so tako nogometni strokovnjaki kot navijači v finalu videli le dve moštvi. To sta seveda evropski klubski prvak Chelsea in južnoameriški Corinthians. Slednjega v polfinalu čaka Al Ahly, ki je v četrtfinalu izločil japonsko Hiroshimo. Jasno je, da so Brazilci veliki favoriti, poraz proti tekmecu pa bi pomenil veliko presenečenje.

Nogomet - Italija - Pokal

Juventus-Cagliari
1
Potem ko so zašli v manjšo krizo, so se nogometaši stare dame le uspeli izvleči iz nje in nanizali tri zaporedne zmage. Kaj podobnega ne moremo reči za Cagliari, ki ima kopico težav v prvenstvu, saj je v zadnjih štirih krogih osvojil vsega točko. Proti italijanskim prvakom bodo niz negativnih izidov le stežka zaustavili.

Nogomet - Španija - Pokal

Cordoba - Barcelona
2

Barcelona bo na tekmi v vlogi velikega favorita, četudi trener Tito Vilanova v igro ne bo poslal Andresa Inieste, Victorja Valdesa in Adriana, za povrh pa zaradi poškodbe mesec dni ne bo mogel računati na Cesca Fabregasa. Kljub temu ima na izbiro celo kopico izjemnih posameznikov z Lionelom Messijem na čelu. Prav slednjega se domači najbolj bojijo, kar je nenazadnje priznal tudi predsednik andaluzijskega kluba Carlos Gonzalez. Slednji je v šali že zaprosil policijo, da Argentinca aretirajo in mu tako preprečijo nastop na srečanju.

Košarka - ZDA - NBA

Utah - San Antonio
1

Čeprav je San Antonio trenutno prvo moštvo lige, ima za sabo že dve naporni gostovanji. Veliko moči jim je pobralo predvsem zadnje srečanje proti Houstonu, ki so ga dobili šele po podaljšku. Utahu, ki je imel za razliko od ostrog včeraj dan počitka, se ponuja idealna priložnost, da izkoristi naporen ritem nasprotnika in zabeleži svojo trinajsto zmago v sezoni.