Rokometna zveza Slovenije bo v primeru, da rokometaša ali rokometašico, odgovorno osebo ali funkcionarja, ki bo neposredno ali posredno preko tretje osebe sodelovala pri športnih stavah na klubskem ali reprezentančnem področju, kaznovala s prepovedjo igranja ali opravljanja svoje funkcije v obdobju od šestih mesecev do dveh let ter z denarno kaznijo v višini od 500 do 2500 evrov, so odločili na današnji izredni skupščini RZS.

"Vodstvo RZS je dalo pobudo, da se statutarna in disciplinska komisija resno lotita vprašanj glede stav, saj se nam zdijo zelo pomembna. Afera rokometašev iz Montpellierja je nakazala razsežnost tega problema, ki se ga nekateri v Sloveniji sploh niso resno zavedali. To, da smo na današnji izredni skupščini soglasno sprejeli dopolnitev disciplinskega pravilnika, je pomembno sporočilo vsem rokometnim privržencem in pokroviteljem, da se gremo resno in pošteno igro ter da ničesar ne prepuščamo naključju. Z novim pravilnikom pošiljamo resno sporočilo vsem igralcem in igralkam ter rokometnim delavcem, da se tem nečednim zadevam enostavno izognejo," je po današnji izredni skupščini v ljubljanskem hotelu Mons dejal predsednik RZS in prvi mož uprave Gorenja Franjo Bobinac.

Po predlogu RK Krim Mercator so delegati spremenili tudi 37. člen tekmovalnega pravilnika RZS. V bodoče bo v 1. slovenski rokometni ligi za ženske dovoljeno v uradnem zapisniku prijaviti deset igralk s slovenskim državljanstvom, doslej so jih klubi morali prijaviti vsaj dvanajst.

Celjani podaljšali z Ranevskim, Perić po koncu sezone v pokoj

Vodstvo rokometnega kluba Celja Pivovarne Laško že sestavlja mozaik ekipe za prihodnjo sezono. Po podaljšanju pogodbe z vratarjem Matevžem Skokom je danes sodelovanje za eno sezono podaljšal Nikola Ranevski, Alem Toskić pa bo barve celjskega kluba branil le do konca sezone 2012/13.

Legendarni vratar Dejan Perić bo po koncu sezone končal bogato športno kariero. V klubu iz mesta ob Savinji verjamejo, da se bo v tej sezoni še vrnil med vratnice, po njej pa bo v drugačni vlogi še naprej deloval v klubu, saj so njegove izkušnje neprecenljive, so v sporočilu za javnost zapisali v celjskem klubu.