"Težave s kolenom so dosti bolj resne, kot je sprva kazalo. Na veleslalomu v Val d'Iseru sem imel kar nekaj težkih trenutkov, zato smo bili prisiljeni sprejeti tudi težke odločitve. Koleno izgublja gibljivost, zdaj sem na 70 odstotkih normalne gibljivosti zdravega kolena. Razmere niso rožnate, zato bom moral izpustiti kakšno tekmo, za začetek smuk v Val Gardeni, nato pa zanesljivo še kakšno tekmo. Ne vem, kaj naj rečem, popravljamo, kar se popraviti da, bomo videli, ne vemo, kaj vse se bo lahko izcimilo," je dejal najboljši hrvaški alpski smučar vseh časov v izjavi po končanem smučarskem koncu tedna v francoskem Val d'Iseru.

Pri Kosteliću so se težave s kolenom in bolečine znova pojavile po vrnitvi s severnoameriške turneje. Da hrvaški šampion ni v najboljši formi, pa kažejo tudi nekoliko slabši rezultati v novi sezoni. Zmagovalec skupnega seštevka svetovna pokala alpskih smučarjev v sezoni 2010/2011 je na uvodnih devetih tekmah zbral dokaj skromnih 124 točk in je v skupnem seštevku 12., tudi v svoji paradni disciplini, slalomu, je zunaj deseterice na 11. mestu. Še zlasti bode v oči komaj 16. mesto na zadnjem slalomu, v disciplini, v kateri je osvojil dva mala kristalna globusa ter naslova olimpijskega prvaka in podprvaka.

Na Hrvaškem so se na spletnih forumih tako že začela pojavljati ugibanja o morebitnem slovesu Kostelića z belih strmin. Nekateri so prepričani, da ni vredno tvegati zdravja smučarju, ki je osvojil vse, kar se osvojiti da, in bi se zato moral posvetiti pripravam na svetovno prvenstvo v Schladmingu in, če bosta še volja in forma, olimpijskim igram v Sočiju.

Pisanje hrvaških medijev, da se je Kostelić znašel v rezultatski krizi, je ostro zanikal trener in oče: "Kakšna kriza neki. Ivica je skorajda invalid, saj ne more niti poklekniti, zato je pravzaprav 16. mesto zanj uspeh in ne poraz. Mediji in javnost imajo svoja pričakovanja, vendar pa je realnost nekaj povsem drugega. Zelo smo veseli zanj, ko je bil na zadnjem veleslalomu, kljub bolečinam 14. ter je dokazal, da ni 'kanta'. Sicer pa je Ivica trenutno edini tekmovalec v svetovnem pokalu s točkami v vseh disciplinah. To je naša velika bitka za preživetje. Zdaj je najbolj pomembno, da ne izpademo iz prve jakostne skupine in da ne izgubimo dobrih štartnih številk ter da ohranimo mesta do Sočija, ki so nam cilj. Če bi se v tem trenutku športno upokojil, bi šel v pokoj s 24 zmagami in s statusom četrtega slalomista vseh časov. Za zdaj vam še ne morem odgovoriti, zakaj se še ukvarjamo z vsem tem. Smučanje je naše življenje, zato bi se brez smučanja počutili kot Indijanci, ki so jih iz Kolorada preselili na Florido. Ne upoštevamo tega, da se je treba posloviti, ko si na vrhu, želimo se boriti do konca," se je Ante Kostelić v Večernjem listu odzval na dogajanje, povezano s sinom.

Kostelić je potrdil, da se je njegov sin po Val d'Iseru odpravil na posebno terapijo na kliniko v švicarskem Bad Ragazu, kjer so mu odstranili odvečno tekočino iz kolena ter mu v koleno z injekcijo vbrizgali poseben "koktejl" za obnovitev hrustanca.