Ekipa Katjuša, v kateri je tudi zmagovalec letošnjega točkovanja dirk svetovnega koledarja Španec Joaquin Rodriguez, si bo nastope na glavnih večdnevnih in enodnevnih dirkah skušala zagotoviti s pomočjo posebnega povabila organizatorjev. Mednarodna kolesarska zveza sicer ni podrobneje pojasnila, zakaj ruskemu moštvu ni podelila licence. Katjuša bo tako v naslednji sezoni nastopala s profesionalno celinsko licenco.

Licenco pa je denimo dobila danska ekipa Saxo, za katero kolesari zmagovalec letošnje dirke po Španiji Alberto Contador, ki so mu zaradi kršitve protidopinških pravil odvzeli naslova zmagovalca dirke po Francije leta 2010 in dirke po Italiji v letu 2011. Ekipi se bo v prihodnji sezoni pridružil tudi Slovenec Marko Kump (Adria Mobil).

V prihodnjem letu bo sicer kar devet slovenskih kolesarjev nastopalo za ekipe s Pro Team licenco. Poleg Kumpa še Jani Brajkovič in Borut Božič (oba Astana), Luka Mezgec (Argos-Shimano), Kristijan Koren (Cannondale), Jure Kocjan in Robert Vrečer (Euskaltel-Euskadi), Jan Polanc (Lampre-Merida) ter Grega Bole (Vacansoleil.

Ekipe z licenco Pro Team:

AG2R La Mondiale (Fra)

Argos (Niz)

Astana (Kaz)

BMC (ZDA)

Cannondale (Ita)

Euskaltel (Špa)

FDJ (Fra)

Garmin (ZDA)

Lampre (Ita)

Lotto (Bel)

Movistar (Špa)

Omega Pharma (Bel)

Orica (Avs)

nekdanja Rabobank (Niz)

RadioShack (ZDA)

Saxo (Dan)

Sky (VBr)

Vacansoleil (Niz)