Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Rusija - 1.liga

Zenit - Anži Mahačkala
0

Zenit je prejšnji teden v gosteh premagal Milan in si zagotovil tretje mesto v skupini ter s tem nastop v končnici evropske lige, to pa vseeno ni zadovoljilo apetitov ambicioznega vodstva kluba, ki je pred sezono odštelo mastne denarce za okrepitve. In ravno dragi novinci so v moštvo vnesli precej nemira, česar trenerju Spalletiju še ni uspelo povsem umiriti, kar je bilo dobro vidno v Milanu, ko je prišlo do novega kratkega stika med njim in zvezdnikom moštva Hulkom. Slabo vzdušje v slačilnici se pozna na neprepričljivih predstavah moštva, ki tudi v ruskem prvenstvu niha v formi. Tokrat v Sankt Peterburg prihaja velik konkurent za najvišja mesta, bogati Anži, ki je trenutno na drugem mestu, tri točke pred Zenitom. Anži je v 18 krogih doživel le dva poraza in kaže precej bolj konstantno formo kot Zenit, zato ne bo presenetljivo, če se s težkega gostovanja vrne (vsaj) s točko. (5/10)

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Koln FC - Eintracht (B)
0

Köln je v vse boljši formi. Na zadnjih petih tekmah je dosegel tri zmage in dva remija, kar ga je na lestvici poneslo že do desetega mesta, če pa bi danes osvojil kakšno točko, bi se povzpel še višje. Toda naloga za Miša Brečka in soigralce bo vse prej kot lahka, saj bo na stadionu Rhein Energie gostovalo moštvo, ki že od drugega kroga zaseda prvo mesto na lestvici, na dosedanjih osmih gostovanjih pa je doživelo le en poraz. Ker ima Braunschwieg pred tretjim mesto že osem točk prednosti, bo verjetno nocoj zadovoljen tudi z remijem, kar pa nenazadnje ne bi bil neuspeh niti za Köln. (5/10)

Košarka - NBA

Miami - Atlanta
1

Čeprav je Atlanta v zelo dobri formi (9 zmag na zadnjih 10 tekmah), jo tokrat čaka eno najtežjih gostovanj v ligi. Aktualni prvaki iz Miamija so si nazadnje privoščili blamažo, ko jih je New York ugnal z 20 točkami razlike in jim prizadejal prvi domači poraz v sezoni, pred tem pa so klonili tudi proti zadnji ekipi lige, Washingtonu. Poraza sta prav gotovo zbudila speče zvezdnike s Floride, ki sedaj vedo, da jih čaka težko delo, če želijo letos ponovno zasesti sam vrh. Mini serijo porazov je Miami prekinil v soboto z rutinirano zmago proti New Orleansu, nocoj pa jim verjetno motivacije proti visokoleteči Atlanti ne bo manjkalo. (7/10)

Košarka - NBA

Portland - Toronto
1

Toronto ne najde poti iz krize, saj je v 21 tekmah zmagal le štirikrat, na gostovanjih pa ima le eno zmago in 11 porazov. Včeraj je prepričljivo izgubil tudi na gostovanju pri Clippersih (83:102), kar je slaba popotnica pred današnjo tekmo v Portlandu. Tudi domači se sicer ne morejo pohvaliti z bleščečo formo v zadnjih dneh (le 2 zmagi na zadnjih 6 tekmah), a vseeno Portland kotira precej višje od Toronta in naj bi se vendarle boril tudi za nastop v končnici, kar so denimo za Kanadčane le sanje. V lovu na osmo mesto na zahodu je za Portland nocoj zmaga nujna. (7/10)