Najuspešnejša je bila alpska smučarka Tina Maze. Po petkovi zmagi v superkombinaciji je le Lindsey Vonn v soboto na superveleslalomu preprečila, da bi si Črnjanka priborila tri zmage v treh dneh. Tina Maze je bila namreč najboljša tudi na včerajšnji veleslalomski tekmi, skupno pa je v St. Moritzu zbrala 280 točk ter krepko povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala. Maria Höfl Riesch na drugem mestu zaostaja že za 234 točk, Lindsey Vonn na tretjem pa že 263 točk. »Včeraj zjutraj mi ni bilo lahko, saj sem bila po petkovem uspehu zelo utrujena. Težko se je bilo zbrati, saj zmage zaradi številnih dodatnih obveznosti zahtevajo dodatno energijo. Izteklo pa se je odlično. Dobro sem smučala, ves čas napadala in dosegla odličen čas in rezultat. Po uspehu je zelo težko biti znova pri vrhu. A mi je uspelo,« je navdušeno pripovedovala Tina Maze.

Do prve zmage v svetovnem pokalu je prišel biatlonec Jakov Fak. »To so bile doslej nedosanjane sanje. Zdaj se je vse spremenilo. Pokazal sem svoj talent,« Fak ni skrival izjemnega navdušenja. To je bil dan, ko so se ujele vse okoliščine. Kot marca v Rupoldingu, kjer je pobral naslov svetovnega prvaka. Čeprav je tudi ta preizkušnja štela v zimski pokalni niz, je za biatlonca vseeno prva prava pokalna zmaga pod tirolskimi vršaci. »Na to sem čakal od rojstva. Večino uspehov sem prej dosegel na velikih tekmah in zato sem si še toliko bolj želel, da bi se potrdil tudi v svetovnem pokalu. Sanje so se uresničile.« V Fakovi senci je s četrtim mestom pri dekletih ostala Teja Gregorin.

Avstrijca Gregor Schlierenzauer in Andreas Kofler sta zmagala na generalki v smučarskih skokih za olimpijske igre v Sočiju v Rusiji. Na dveh tekmah na srednji skakalnici, ker velika še ni nared, je bil v spomladanskih razmerah najboljši Slovenec najmlajši član reprezentance, 19-letni Jaka Hvala. Tekmovalec iz Ponikev na Tolminskem je v soboto s sedmim mestom dosegel uvrstitev kariere, včeraj pa je bil enajsti. Slovenci so v Sočiju iztržili manj od pričakovanj.