Čeprav je ostala v senci uspeha reprezentančnega kolega, je s četrtim mestom na najlepši način dopolnila sanjski dan in pripravila najlepšo reklamo za Pokljuko. Od tretjega zmagovalnega odra v karieri jo je ločilo le nekaj korakov. Četrto mesto je izenačenje njene tretje najboljše uvrstitve v karieri.

V zaključku zasledovalne tekme, začela je 40 sekund za Domračevo, se je znašla z najboljšimi in tudi najhitrejšimi tekačicami zadnje dobe med biatlonkami ter se z njimi enakovredno borila do ciljne črte. Tudi Norvežanka Tora Berger (drugo mesto), Finka Kaisa Makarainen (tretja), Belorusinja Darja Domračeva (5.) in Nemka Miriam Gossner so morale priznati odlike »Turbo Tese«. Glede na zaostanek je bila hitrejša od njih, medtem ko je bila z najboljšim časom dneva nepremagljiva mlada Norvežanka Synnoeve Solemdal. Gregorinova v celotni pretekli sezoni ni zmogla niti enega podobnega nastopa. Kaj šele to, da bi bila tudi v tekaškem segmentu med najboljšo deseterico.

»Mislim, da je bila tekma zelo lepa. Od starta do cilja sem imela dober tempo, saj me na progi ni 'pobiralo'. Tudi na koncu sem imela še dovolj moči za Domračevo,« je bila vesela trdo prigaranega napredka. Dodatno težo uspehu in sodelovanju v velikem obračunu »velikih« daje tudi izjava Bergerjeve, da je bila to zanjo ena najtežjih dirk. Z devetim mestom v trenutni razvrstitvi svetovnega pokala je Gregorinova tudi v pravi smeri za deseterico v končni razvrstitvi.

Trener Uroš Velepec je njen nastop ocenil v superlativih. »Bil je blizu popolnosti. Posebno sem vesel napredka v teku. V zaključku je imela prav smolo, da je bila med najboljšimi tekačicami med biatlonkami. Domračeva slovi celo kot najboljša. Smola je bila po drugi plati tudi odlika.« mm