Med največjimi osmoljenci na tekmi je domači up Alexis Pinturault, zmagovalec sobotnega slaloma in drugouvrščeni po prvi vožnji, ki je zgrešil vratca tik pred ciljem in zapravil zanesljivo uvrstitev na stopničke.

Hirscher je zmagal pred 20-letnim Luitzom, ki se do Val d'Isera še nikoli ni uvrstil niti v deseterico. Luitz je bil po prvi vožnji komaj 25. Od prvega mesta se Nemec ni poslovil vse do zadnjega nastopajočega. "Seveda, da sem videl, kaj se je zgodilo Pinturaultu, kar pa mi ni niti najmanj olajšalo dela. To je bil zanesljivo najtežji veleslalom doslej v tej sezoni. Vsekakor me zelo veseli, da je Ligety premagljiv. Upam, da bom nadaljeval tako še v nadaljevanju sezone," je bil presrečen Hirscher, ki je prišel do prve zmage v novi sezoni svetovnega pokala in 13. zmage skupno.

V skupnem seštevku svetovnega pokala še vedno vodi Norvežan Aksel Lund Svindal (440) pred Ligetyjem (402) in Hirscherjem (380). Ligety (260) je ohranil rdečo majico vodilnega v veleslalomskem seštevku. Le dvajset točk manj ima v seštevku discipline Hirscher.

Slovenski tabor je ostal brez točk svetovnega pokala. Edini slovenski finalist Janez Jazbec je namreč odstopil na drugi progi ter s tem zapravil priložnost, da bi že tretjič zapored vknjižil točke svetovnega pokala. Nova priložnost ga tako čaka čez teden dni v italijanski Alti Badii. Jazbec je v prvi vožnji vpisal 22. čas (+2,47). Drugi slovenski predstavnik Žan Kranjec se ni uvrstil v finalno vožnjo. Zasedel je končno 42. mesto, za vodilnim Hirscherjem je zaostal za 4 sekunde in 33 stotink.

"Če bi se pripeljal do konca, bi lahko pridobil na mestih, ampak to je samo če. Veliko jih je delalo napake, eni zgoraj, drugi spodaj. Dobro pa je, da je šel po progi 'na polno'. Začel je, kot je treba, a se mu je pripetila napaka in tu nič ne moremo. Žan je danes pridobil veliko izkušenj na težkem terenu. Sicer je proga takšna, ki mu leži, se pravi strma in zahtevna, ampak je za kakšen boljši rezultat še vedno premalo izkušen. Proga je bila pri njegovi številki že nekoliko načeta, toda v drugo vožnjo se je še vedno dalo priti. Toda za to bi se moral peljati zares dobro," je po tekmi dejal slovenski trener tehničnih disciplin Marko Jurjec.

Moški del karavane svetovnega pokala se bo prihodnji teden preselil v italijansko Val Gardeno, kjer bosta v petek in soboto na sporedu superveleslalom in smuk. V Alta Badii pa v nedeljo smučarje čaka veleslalom.