Še naprej v svetovnem pokalu navdušuje komaj 19-letni Hvala, ki je na tekmi ob rusko-gruzijski meji zbral 250,4 točke, potem ko mu je v finalu uspel zelo dober skok in je s sedmim mestom prišel do uspeha kariere, leto starejši Prevc (243,9) pa je v finalu napredoval kar za enajst mest in se s 24. po polovici tekmovanja povzpel na končno 13.

"Včeraj sem na treningu in kvalifikacijah dokaj slabo skakal glede na Kuusamo. Danes sem vse skupaj prespal. Vedel sem, na kaj moram paziti in sem se dobro zbral za oba skoka. Vseeno ni bilo tako dobro kot v Kuusamu. Menim, da mi je uspelo narediti dva običajna skoka," je po uspešnem nastopu menil Hvala ter opisal tudi trenutno stanje ob skakalnici: "Tu v Sočiju je ta čas eno samo gradbišče. Gradijo na polno. Vse je še blatno. Mislim, da jim bo do olimpijskih iger uspelo urediti vse."

Brez finalnega nastopa sta danes ostala Matjaž Pungertar, ki je bil 42., ter Jurij Tepeš, ki je tekmo končal na 49. mestu. Že v petkovih kvalifikacijah pa sta obstala Jernej Damjan in Robert Kranjec. "Glede na razplet današnje tekme smo z rezultati zadovoljni. Čestitam Jaki za vrhunski dosežek in Petru, da je nastop stopnjeval. Na jutrišnji tekmi morda pričakujem kakšnega fanta več v finalni seriji. Pri zadnji deseterici v finalu so se pogoji zelo izboljšali, zaradi česar je žirija znižala zaletno mesto," je po tekmi razmišljal glavni trener reprezentance Goran Janus.

V ospredju je Schlierenzauer na olimpijski skakalnici slavil že svojo 42. zmago v svetovnem pokalu; do rekorderja, legendarnega Finca Mattija Nykänena mu manjkajo le še štiri. Na drugo mesto se je po dobrem finalnem nastopu danes povzpel vodilni v svetovnem pokalu to sezono Freund, ki je ubranil rumeno majico, tretji pa je bil Kofler.

"Današnja zmaga je nekaj posebnega zame. Tu v Sočiju se zelo dobro počutim in lahko rečem, da mi je prizorišče naslednjih zimskih olimpijskih iger zelo všeč. Finalna serija je bila precej vetrovna, a je žirija tekmovanja dobro opravila delo. Zelo sem vesel te zmage," je po nastopu povedal 22-letni Schlierenzauer, ki je bil najboljši že v prvi seriji, v finalu pa je Tirolec le še ubranil prednost.

V Sočiju bo v nedeljo na sporedu še ena tekma svetovnega pokala; prva serija se bo začela ob 13. uri po slovenskem času, kvalifikacije bodo ob 11.45.