Prodaja znova navzdol

Konceptna štirica

BMW predstavlja konceptno serijo 4 coupe, ki naj bi jo pozicionirali nad serijo 3 kot nekakšnega konkurenta audija A5, prodajo pa napovedujejo v začetku prihodnjega leta. Avto bo v dolžino meril 4,64 metra, bo pa daljši, širši in nižji od limuzinske serije 3. Motorji naj bi bili podobni kot pri seriji tri, omenjajo tudi različici 435i in 430d, ob pogonu na zadnji kolesi naj bi bil na voljo tudi štirikolesni pogon. Poleti 2014 napovedujejo tudi serijo 4 zgoraj brez.

Kmalu sport van

Ford bo novi transit custom ponudil tudi kot bolj prestižno različico sport van z dinamično oblikovano zunanjostjo in športnim slogom notranjosti. Za pogon skrbi 2,2-litrski dizelski motor duratorq z močjo 155 konjev in 385 Nm navora. Na voljo bo kratka medosna razdalja s skupno maso vozila 2,9 tone. Transit custom sport van je že mogoče naročiti, dobave pa se bodo začele v prvih mesecih leta 2013.

Prihajajo Kitajci

Kitajski proizvajalec avtomobilov Qoros napoveduje prihod v Evropo, in sicer naj bi že marca na salonu v Ženevi predstavili limuzino C11. Tehnične podrobnosti o štirikolesniku, ki ga proizvajajo v Šanghaju, še niso znane, da bi zadovoljili stroge evropske kriterije kakovosti, pa so Kitajci zaposlili nekdanjega menedžerja Opla Ralfa Nicolasa. Cena C11 bo nadvse mamljiva, in sicer pod 10.000 evri.

Hibridna jetta

Volkswagen bo prihodnje leto začel prodajo hibridne limuzine jette, njena cena v Nemčiji pa bo 31.300 evrov. Za pogon bo skrbela kombinacija bencinskega in elektromotorja s skupno močjo 170 konjev (125 kW), zgolj na elektriko bo mogoče prevoziti dva kilometra s hitrostjo do 70 km/h. Najvišja hitrost vozila bo 210 km/h, pospešek do stotice 8,6 sekunde, povprečna poraba goriva 4,1 litra in izpusti CO2 95 g/km.

GLA leta 2015

Mercedes za leto 2015 napoveduje majhnega športnega terenca GLA na osnovi razreda A, bil pa naj bi konkurenca BMW X1 in audiju Q3. Pogon bo speljan na prednji kolesi, po želji tudi na vsa štiri, ob GLA pa bodo predstavili tudi GLC kot nekakšen SUV kupe, na cesto pa naj bi zapeljal že konec leta 2014.