Minister za delo, družino in socialne zadeve je na seji komisije DZ za peticije ter človekove pravice in enake možnosti napovedal, da se nameravajo na ministrstvu po delovnopravni reformi lotili priprave novega družinskega zakonika. Kot je dejal, je Vodičarjevi v pogovoru pojasnil, da je bila pri argumentaciji družinskega zakonika zelo jasna in dosledna, vendar je zakonik na referendumu lani padel.

Vizjak ceni, da ima Vodičarjeva izoblikovano stališče, saj so uradniki vse prepogosto brez stališča. Vendar je treba sporočilo ljudi na referendumu upoštevati, je opozoril.

Hkrati od tistih, ki so zagovarjali eno rešitev, ne morejo zdaj pričakovati, da bodo predlagali in argumentirali "diametralno drugačne rešitve", je dejal. Verjetno bi se tudi Vodičarjeva v tem primeru počutila slabo, je menil.

Kot smo poročali v današnji tiskani izdaji Dnevnika, naj bi se minister lotil priprave novega besedila zakonika z razrešitvijo Vodičarjeve in imenovanjem nekdanjega poslanca SDS Franceta Cukjatija, predsednika Družinske pobude Tomaža Meršeta in predsednika Civilne iniciative za družino in pravice otrok Aleša Primca v strokovni svet za družino.

V službi za odnose z javnostjo na ministrstvu za delo so za STA povedali, da zaenkrat nimajo nobenih informacij o imenovanjih v strokovni svet. Prav tako je tudi Merše povedal, da ni obveščen o tem, da bi bil imenovan.

Vlada je v četrtek s položaja razrešila generalno direktorico direktorata za družino na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Ano Vodičar, na njeno mesto pa za največ šest mesecev za vršilko dolžnosti imenovala Gordano Možina Florjanc.