Druga slovenska biatlonka, Andreja Mali, tudi ona je zgrešila en strel, je zaostala 2:11,9 minute in se kot 54. le s težavo uvrstila na sobotno zasledovanje.

Najboljša na drugi sprinterski tekmi sezone svetovnega pokala je bila Domračeva, slovenski biatlonki pa sta se na Tirolskem odrezali bolje kot na uvodnih preizkušnjah v Oestersundu. Na 7,5-kilometrsko pot se je prva podala Malijeva, ki je nosila startno številko 6. Streljanje leže je bilo 100-odstotno uspešno, saj je zadela vseh pet tarč, v drugem streljanju pa je bila enkrat nenatančna in morala v kazenski krog. Na koncu je Malijeva zasedla 54. mesto in precej izboljšala rezultat iz sprinta na Švedskem, kjer je bila 80.

Podoben nastop, le da je bil na smučeh precej hitrejši, je uspel Gregorinovi, ki je nastopila 34. po vrsti. Na prvem postanku je zadela petkrat, v stoječem položaju pa ji je odlično kazalo vse do zadnjega strela, ki je zgrešil cilj. Gegorinova je zahvaljujoč dobremu teku v cilj prišla z drugim časom, zaostanek za takrat vodilno Poljakinjo Krystyno Palko pa je znašal 10,9 sekunde.

"Ko smo po tekmah na Švedskem naredili analize, smo videli, da smo imeli težave z materialom, pa tudi streljali smo slabo. Konkurenca pa takšnih napak ne dopušča. Eden ali dva zgrešena strela ne pomenita izgube enega ali dveh mest, temveč dvajsetih ali tridesetih. Če ne zadeneš, si zadaj. Zdaj smo pokazali, da smo z dobrim streljanjem, tekom in materialom lahko ob najboljših. Mislim pa, da to še ni vse. Lahko naredimo še več. Gregorinova je odlična strelka in jutri bo tekma, na kateri bo treba dobro streljati. Glede na to, da je pokazala, da se znajde tudi v težavnih vetrovnih razmerah, ne vidim težav," je po tekmi dejal trener Uroš Velepec.

"Zagotovo sem se počutila bolje kot na Švedskem, to pove že sam rezultat. Vesela sem, da se tekaška, pa tudi strelska forma vzpenjata. Vračem se na stara pota, kjer sem lahko v zadnjem krogu dosegala najboljše rezultate. Zdaj grem lahko sproščeno naprej, saj vem, da pride tudi moj čas. Podlaga je bila zaradi novozapadlega snega zelo počasna, tako da moram pohvaliti servis, saj so bile smučke vrhunske in tudi to je bila prednost pred tekmicami. Za jutri imam dobro izhodišče. Zelo rada bi obdržala to mesto, vem pa, da tekmice ne bodo vrgle puške v koruzo. Treba bo ostati zbran do zadnjega strela, potem pa bo vse možno," pa je povedala najboljša slovenska biatlonka.

V soboto bosta v Hochfilznu na sporedu zasledovalni preizkušnji. Jakov Fak in Klemen Bauer se bosta na 12,5 kilometra dolgo pot podala kmalu po 12.45, Tejo Gregorin in Andrejo Mali, ki bosta imeli pred seboj 10 kilometrov, pa bomo videli nastopiti nekaj po 15. uri.