Svetovni prvak Fak je bil tudi edini slovenski biatlonec z vidno uvrstitvijo. Točke svetovnega pokala je s 26. mestom (+ 57,6/2) osvojil še Klemen Bauer, ki je lahko zadovoljen z napredkom, saj se mu je ponesrečil nastop v uvodu v sezono prejšnji teden v Östersundu na Švedskem. Peter Dokl s 83. in novinec v svetovnem pokalu 21-letni Lenart Oblak s 97. mestom pa sta bila daleč od najboljših 60 in sobotnega zasledovanja.

Fak si je stopničke praktično pritekel, saj je v zadnjem krogu prehiteval tekmece enega za drugim. Edini, ki je bil še hitrejši od slovenskega reprezentanta, je bil vodilni v svetovnem pokalu Francoz Fourcade. Fak je bil v ospredju že po prvem streljanju, ko je zadel vse tarče, nato pa predvsem svoj tekaški nastop stopnjeval, tudi njegov strelski nastop je bil zelo hiter, a je moral enkrat v kazenski krog. Izgubljeno je nato nadomestil v smučini.

"Tako dober je bil že pred današnjim nastopom, a se na streljanjih ni izteklo tako, kot bi se moralo. Ob taki konkurenci pa s tem hitro izgubljaš mesta. Včeraj praktično nismo vedeli ali bo sploh štartal in glede na to, da to ni bila popolna dirka, saj ni streljal perfektno, je ta rezultat več kot fantastičen. Klemen pa je imel na prvem streljanju nekaj smole z vetrom. Diopter je korigiral in v desno zgrešil dva strela. Toda potem se je zbral, streljal kot zna in tekel konkurenčno. Zaostanek pred jutrišnjo tekmo tako ni velik," je slovenske točke svetovnega pokala pokomentiral trener Uroš Velepec.

Proti koncu stisnil zobe

Tik preden je stopil na zmagovalni oder je nastop ocenil tudi Fak: "Na začetku tekme sem imel težave z ramo, tako da nisem začel teči tako hitro. Proti koncu sem moral stisniti zobe in sem se boril da samega cilja. S tem rezultatom sem lahko precej zadovoljen, sploh glede na uvrstitev iz Östersunda. Tako nekako smo si zamišljali to sezono."

Za sobotno zasledovanje je Fak dodal: "Jutri ciljam na visoko mesto. Upam, da bo vse potekalo po načrtih."