Stara Gora. Na oddelku za invalidno mladino v Stari Gori pri Novi Gorici so dobili sobo za umirjanje. Vanjo so postavili vodno posteljo, optična vlakna in vodni stolp ter tablo za tipne, laser projektor za vidne in glasbeni stolp za slušne stimulacije. Jurij Karapandža, vodja oddelka za invalidno mladino, je povedal, da bo soba v pomoč pri sproščanju in stimulaciji hiperaktivnih ali premalo aktivnih otrok ter za stimulacijo celotnega razvoja pri otrocih z najtežjo motnjo v razvoju.

Akcija Sobotna iskrica, ki jo Radio Ognjišče pripravlja že deset let, je tokrat presegla pričakovanja in dobri ljudje so prispevali kar 68.839 evrov. Zbrani denar bodo uporabili tudi za urejanje ogrevanega letnega vrta, ki bo omogočil pridobitev dodatnih prostorov (okoli 40 kvadratnih metrov) ob siceršnji veliki prostorski stiski. »Naredili smo prvi korak. Teh otrok ne bomo videli na demonstracijah. Ti otroci nimajo sindikata. Ti otroci ne bodo povzročali izgredov. Reševanje njihovih težav je merilo tenkočutnosti naše družbe in nas vseh. Želim si, da bi bili mi vsi še naprej glas otrok iz Stare Gore,« je ob predaji donacije poudarila Jožica Ličen iz Škofijske Karitas Koper.

Trenutno imajo v Stari Gori 40 otrok in nekaj odraslih, ki so na rehabilitaciji. Skupno premorejo 50 postelj. Največja želja pa je obnova dotrajanih paviljonov. Žal se zaradi krize vse skupaj odmika. To je potrdil tudi direktor splošne bolnišnice v Šempetru Darko Žiberna, ki je dejal, da je zdaj na prvem mestu gradnja urgentnega bloka, nato pa bodo prišle na vrsto druge naložbe.