Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. liga

HSV - Hoffenheim (vsota 2,5 gola)
2 (=več)

Tekme Hoffenheima le redko minejo brez vsaj treh golov. Njihova obramba je na zadnjih štirih ligaških tekmah prejela kar 13 golov, na zadnjih dveh pa obakrat po 4. Ima pa Hoffenheim kar razpoložene napadalce, saj je kljub predzadnjemu mestu osma najbolj učinkovita ekipa lige, zato lahko od njih vsako tekmo pričakujemo tudi, da bodo dosegli zadetek. Hamburg je v vzponu forme, kar je nakazal tudi z zadnjo domačo zmago proti Schalkeju (3:1) in gostujočim remijem v Wolfsburgu (1:1), zato so domači danes favoriti za zmago, za katero pa bodo morali najbrž doseči vsaj dva gola. (7/10)

Košarka - Evroliga

Union Olimpija - Himki Moskva
2

To bo vsaj za leto dni zadnja evroligaška tekma v Stožicah, saj Ljubljančanev glede na trenutno stanje v ligi ABA prihodnje leto ne bo med evropsko elito. Žal bo slovo minilo ob skoraj praznih tribunah, v domači ekipi pa bo znova manjkal Dylan Page, kar sta dva razloga, ki ne gresta v prid zmajev. Himki je zadnje dni v dobri formi, saj je od zadnjih osmih tekem izgubil le proti Realu, Rusi pa se borijo za drugo mesto v skupini. Če ne bodo imeli ljubljanski mladci odličnega strelskega večera, se jim najbrž obeta nov poraz. (7/10)

Hokej - EBEL liga

VSV - Vienna Capitals
1

Beljačani so po kriznem obdobju očitno znova na konju, saj so v prejšnjem krogu kar z 11:2 razbili Medveščak. Sedaj jih čaka še tekma proti vodilni ekipi in orli bodo storili vse, da tudi njih domov pospremijo s polno mrežo, ter tako še znižajo zaostanek za prvim mestom, na katerega ob koncu sezone prav gotovo računajo vsi v Beljaku. Dunajčani niso v najboljši formi, saj so na zadnjih petih tekmah zmagali le enkrat, zato bodo v Beljaku zadovoljni že s točko, za katero pa se bodo morali precej potruditi. (6/10)

Košarka – NBA

Oklahoma City – LA Lakers
1

Lakersi s prenovljeno zasedbo in novim trenerjem še iščejo pravo kemijo, zaenkrat pa so celo manj kot 50-odstotno uspešni (9 zmag in 10 porazov). Glede na to, da le stežka prihajajo do zmag, jih tokrat verjetno čaka previsoka ovira, saj je Oklahoma tudi letos eden glavnih kandidatov za naslov prvaka, z uigrano navezo Durant-Westbrook pa sivi lase večini nasprotnikovih trenerjev, predvsem pa je skoraj nepremagljiva v svoji dvorani. (7/10)