Brkati Mariborčan od prve tekme, na katerih bodo predstavili tudi nova varnostna pravila (na startu ne bo dovoljen drsalni korak, med skoki bo varna razdalja ...), ne pričakuje veliko, čeprav meni, da kljub poškodbi v pripravljalnem delu še nikoli ni bil tako dobro pripravljen.

"Ne bi ničesar napovedoval. Dejstvo je, da na uvodnih tekmah nikoli nisem blestel, potrebujem nekaj časa, da ujamem ritem. Vseeno pa upam, da bo letos drugače. To naj bi napovedovala moja forma na zadnjih treningih. Vsekakor bi bila uvrstitev med najboljših osem lep uspeh, ki bi mi pokazal, da sem na pravi poti do uresničitve ciljev. Seveda bi si želel ubraniti kristalni globus, moj prvi cilj pa je vendarle kolajna na svetovnem prvenstvu," je dejal Flisar.

Letošnji svetovni pokal bo vseboval 14 tekem, tako da bo imel tudi v primeru slabšega nastopa v Kanadi še veliko možnosti za popravni izpit, še posebej, ker je svetovni vrh v tej disciplini izjemno širok, tekmeci pa izenačeni. Lani je dobil tri tekme, najboljši je bil v Alpe d'Huezu, Bischofseisnu in Grindenwaldu, v Branasu pa je bil drugi. Skupno je imel na koncu 39 točk več od Kanadčana Bradyja Lemana in 48 točk več od Švicarja Alexa Five.