V prvem krogu se je srbska reprezentanca pomerila z norveško, boljše pa so bile Skandinavke, ki so slavile z 28:26. Med tekmo je dvakrat prišlo do nenavadnega dogodka, ko je srbski selektor med igro oviral igralko iz norveške ekipe, nad njegovim početjem pa so bili Norvežan šokirani.

Bošković je dvakrat oviral Linn Jorum Sulland, prvič jo je potegnil za dres, drugič pa prijel za roko, njegove nešportne prijeme pa je posnela tudi kamera. Norvežani so nad početjem domačega selektorja osupli in so že napovedali, da ga bodo prijavili EHF.

“To ni povezano s športom, zgodilo pa se je kar dvakrat. Če bi se le enkrat, bi nekako poskušal razumeti, da se je zgodilo v žaru borbe, a ko se zadeva ponovi, to postane nevarno. Sullandova je bila prvič precej presenečena nad dogodkom, drugič pa se je že pošteno razjezila,“ je škandal Boškovića komentiral norveški selektor Thorir Hergeirsson.

Poteza Boškovića nekoliko spominja na dogodek iz leta 2009, ko je takratni trener in predsednik dunajskega Hypa Gunnar Prokop nekaj sekund pred koncem tekme lige prvakinj stekel na igrišče in prekinil proti napad igralk Metza, ki bi lahko prišle do zmage, tako pa se je obračun končal z remijem. Prokop je bil takrat kaznovan s 45 tisoč evri ter bil za tri leta izključen iz rokometa, do konca življenja pa ne bo smel opravljati nobene funkcije znotraj EHF. Kako huda pa bo kazen Boškovića?