To so ukrajinski metalec krogle Jurij Belonog, beloruski metalec kladiva Ivan Tihon, beloruska metalka diska Irina Jaščenko in ruska metalka krogle Svetlana Kriveljeva.

Ukrajinec je v Atenah osvojil zlato, Belorus srebro, dekleti pa sta se okitili z bronasto kolajno. Vsem so dosežke razveljavili, kolajne bodo morali vrniti. Tihon bo moral vrniti že drugo, saj so mu odvzeli tudi bron na igrah v Pekingu.

V metu kladiva je na olimpijskih igrah nastopil tudi Primož Kozmus, ki je tako pridobil mesto, tako da je napredoval na peto. Zanimivo je, da je bil na samem tekmovanju sedmi, že takoj po njem pa se je prebil na šesto mesto, saj so zaradi dopinga zlato odvzeli Madžaru Adrianu Annusu. Uradno je tako srebrno kolajno osvojil Turek Esref Apak, bronasto pa Belorus Vadim Devjatovski (dopingiran je bil v Pekingu).

V suvanju krogle je zlato osvojil Američan Adam Nelson, srebro Danec Joachim Olsen, bron pa Španec Manuel Martinez.

Namesto Jaščenkove in Kriveljeve bosta dobitnici brona Čehinja Vera Pospišilova-Čechlova in Belorusinja Nadežda Ostapčuk.

Grešnike so razkrili po novem, modernejšem pregledu vzorcev. Kot pravi Mok, je še en od skupno 105 še enkrat pregledanih vzorcev sumljiv. Če se bo izkazalo, da je grešnik še eden, za kar obstaja velika možnost, bodo njegovo ime sporočili.