Vesel sem za popularizacijo odbojke v Sloveniji. Videlo se je, da so v Stožicah zbrane vse generacije ter vsi spoli in da so predvsem vsi eksperti v poznavanju tega športa. Vsi vedo, za kaj gre. To pomeni, da se v šolah dobro učijo odbojko in da je popularizacija padla na plodna tla. Kot pedagoga me to izredno veseli.

Kar zadeva igralsko strategijo, se vidi, da je lisjak hotel prelisičiti lisjaka. Temu smo tako rekli včasih, v času jugoslovanske lige. Italijani so nekako jokali, medtem ko so odbojkarji ACH vriskali. Bil je prisoten žar, potrebna pa je bila predvsem bojevniška kondicija. To je poseben tip kondicije, ko v najtežjih situacijah zdržiš vse napore. Odbojka za razliko od drugih športov nima časovnih omejitev, zato za ta šport nikoli ne moreš biti dovolj dobro pripravljen.

Čestitati je treba trenerju Luki Slabetu, ki je izredno dobro menjal. Vsem igralcem verjame in zaupa, kar je dobra popotnica za prihodnost. Včasih pa se dogodi, da pade samokontrola. Trener mora biti na to pozoren.

Videli smo visok ritem tekme, tempo akcij je bil maksimalen. Pobuda je bila ves čas na strani ACH Volley, ki je igral pametno odbojko. Zanimivo je še to, da je bilo na tej tekmi moč opaziti kolonijo Srbov, saj je bila prisotna celotna njihova blokerska elita.