V osmini finala najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja bodo tako igrali Paris St. Germain, Porto, Schalke, Arsenal, Malaga, Milan, Borussia Dortmund, Real Madrid, Šahtar Donjeck, Valencia, Bayern München, Barcelona, Manchester United, Juventus, Glasgow Celtic in Galatasaray. V evropski ligi bodo kot tretjeuvrščeni igrali Dinamo Kijev, Olympiakos Pirej, Zenit St. Peterburg, Ajax Amsterdam, Bate Borisov, Chelsea, Benfica in Cluj, evropsko pot pa so končali Dinamo Zagreb, Montpellier, Anderlecht, Manchester City, Nordsjaelland, Spartak Moskva, Braga in Lille.

Največ pozornosti na nocojšnjih tekmah sta požela obračuna skupine E med Šahtarjem in Juventusom (0:1) ter Chelseajem in Nordsjaellandom (6:1). V Donjecku je v 21. minuti Fernandihno igral z roko tik pred golovo črto, a Juventus, ki je najnevarneje ogrozil Šahtarjeva vrata v 29. minuti, ko je Sebastian Giovinco za las zgrešil cilj, ni dobil enajstmetrovke. Šahtar je tako kot prvega bolje začel tudi drugi polčas, imel takoj veliko priložnost, a je ostalo pri 0:0, tako kot tudi v 53. minuti, ko je Andrea Pirlo oplazil vratnico. Zato pa je v 56. Juventus le povedel, ko je iz bližine avtogol zabil Oleksandr Kučer. V preostanku tekme so gledalci videli kar nekaj priložnosti na obeh straneh, med drugim je Kwadwo Asamoah v 67. zatresel lastno vratnico.

Na drugi tekmi skupine so gledalci videli kar tri enajstmetrovke v prvem polčasu. Eden Hazard na Chelseajevi in Nicolai Stokholm na Nordsjaellandovi strani sta ju zapravila, zato pa je tretjo unovčil David Luiz in Chelseaju priigral prednost. To je Fernando Torres ob koncu prvega polčasa podvojil. Joshua John je znižal zaostanek Dancev na začetku drugega polčasa, Gary Cahill v 51., Torres v 56., Juan Mata v 63. in Oscar v 71. minuti pa so dokončno odločili tekmo v Chelseajevo korist, ki pa ob uspehu Juventusa v Ukrajini ni prinesel želenega - preboja v osmino finala.

V skupini G si je ob zmagovalki skupine Barceloni, ki je nocoj igrala 0:0 proti Benfici, napredovanje priigral Celtic. Ta je doma premagal moskovski Spartak z 2:1, odločilni gol je zabil Kris Commons v 82. minuti z bele točke. Če gledalci v Barceloni niso videli golov, pa je za globoke vzdihe poskrbel Leo Messi, ki je tekmo začel na rezervni klopi, še pred koncem tekme pa igrišče zapustil na nosilih. Za kako hudo poškodbo gre pri Argentincu, ki le še zadetek zaostaja za rekordnim dosežkom Nemca Gerda Müllerja po golih v enem koledarskem letu, še ni jasno. Po prvih informacijah ni z Messijem nič hujšega.

V skupini H je imel že pred tem prvo mesto zagotovljeno Manchester United, zato in zaradi dejstva, da ga konec tedna čaka mestni derbi s Cityjem, pa je zaigral v precej spremenjeni postavi, ki je klonila z 0:1. Cluj si je priigral evropsko ligo, želeno drugo mesto pa je osvojil Galatasaray, ki je z dvema goloma Yilmaza preobrnil rezultat in z 2:1 zmagal v Bragi.

V skupini F sta bila člana elitne šestnajsterice odločena že pred zadnjim krogom. Prvo mesto je osvojil Bayern, ki je danes s 4:1 odpravil Bate Borisov, Mario Gomez, Xherdan Sahqiri in David Aalaba so bili strelci za Bavarce. Valencia je drugo mesto potrdila s slavjem v Lillu z 1:0. Edini gol je z bele točke zabil Jonas. Lille je evropska tekmovanja že končal, Bate Borisov pa bo igral v evropski ligi.


Chelsea – Nordsjaelland 6:1

Luiz 38. (11-m.), Torres 45., 55., Cahil 51., Mata 63., Oscar 71.; John 46.

Šahtar – Juventus 0:1

Kucher 55. (ag)

Lille – Valencia 0:1

Jonas 36. (11-m.)

Bayern – BATE 4:1

Gomez 22., Müller 54., Shaqiri 66., Alaba 83.; Filipenko 89.

Celtic – Spartak 2:1

Hooper 21., Commons 82. (11-m.); Ari 39.

Barcelona – Benfica 0:0

 

Braga – Galatasaray 1:2

Mossoro 32.; Yilmaz 58., 79.

Manchester United – Cluj 0:1

Luis Alberto 56.