Referenduma o slabi banki in državnem holdingu sta po mnenju Vogrina slaba in škodljiva odločitev. "Še slabše pa bi bilo, če bi ta dva zakona stopila v veljavo". Kot je pojasnil poslanec, sam dela vse, da do referenduma ne bi prišlo.

"Dobesedno vsi, ki smo se podpisali pod zahtevo za referendum o zakonu o državnem holdingu se trenutno pogajamo za to, da pride do kompromisne rešitve in do spremembe zakona," je izpostavil Vogrin. Kot je dodal, bo kompromis kmalu sklenjen in takrat bodo svoje podpise tudi umaknili.

V zvezi z začetimi predkazenskimi in kazenskimi postopki zoper njega, je poslanec pojasnil, da gre za "zanimive konstrukte s ciljem osebne in politične diskreditacije in razosebljanja". Dodal je še, da bo mnogo dvomov in domnev "odpadlo" po izdaji knjige Brodolom na kopnem.

Dotaknil se je tudi gospodarstva. Pojasnil je, da ukrepi, ki so bili sprejeti v okviru zakona o uravnoteženju javnih financ ter sprejetega rebalansa proračuna, predstavljajo samo desetino potrebnih ukrepov.

V ta namen je Vogrin pripravil nekaj ukrepov, ki bi državo popeljali iz krize. Meni, da razmerje med največjo in najmanjšo plačo v javnem sektorju ne bi smelo biti ena proti pet, odpravil bi tudi zmanjšanje plač v javnem sektorju za vse zaposlene, katerih neto plača je nižja od 950 evrov.

Poslanec je še poudaril, da je potrebno za 15 do 30 odstotkov zmanjšati število zaposlenih v javnem sektorju. Z zaposlenimi iz javnega sektorja pa je potrebno okrepiti gospodarski sektor.

Vogrin se zavzema še za maksimiranje cen komunalnih storitev. Kot je poudaril, je vlado Janeza Janše podprl zaradi "odličnega" programa, s katerim je stranka SDS nastopila na volitvah. Glede trošarinske politike pa se je izkazalo, "da na tem področju niso storili nič, kvečjemu je stanje še slabše," je povedal. Znižal bi tudi davčno obremenitev prebivalstva in gospodarstva.