Slovenija v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek je v pravi srhljivki prvo mesto osvojila pred Rusi za vsega centimeter, odločitev ob bronu pa bo padla jutri, ko se bosta za tretje mesto pomerili Madžarska in Kitajska.

Slovenska padalska ekipa v skokih na cilj je ponovila uspeh izpred štirih let v Lučencu na Slovaškem in se v skokih na cilj ponovno povzpela na svetovni prestol. Izjemno razburljivo in negotovo tekmovanje je bilo odločeno v zadnji seriji, pred katero so Slovenci zaostajali za Rusi, čeprav so Slovenci polovico tekme vodili, v zadnjem skoku pa ga je zadnji ruski padalec polomil, tako da je naslov odšel v Slovenijo.

Slovenci prvenstva sicer niso začeli najbolje, po prvi seriji so bili daleč zadaj, toda z bogatimi izkušnjami, predvsem pa z bogatim znanjem so se zbrali, se iz serije v serijo po lestvici vzpenjali in se povzpeli na prvo mesto, a le do sedme serije. Po njej so morali vodstvo prepustiti večnim tekmecem Rusom, a so padalci iz največje države na svetu podlegli pritisku.

"Bilo je zelo zahtevno in razburljivo, toda na koncu smo unovčili naše bogate izkušnje in znanje, a tudi brez kančka sreče se tokrat ne bi izšlo. Vsekakor smo izredno veseli in zadovoljni, kajti zmagati v tako močni konkurenci (na SP je nastopilo 39 držav v skokih na cilj; op. STA) ni ravno enostavno, zato je naslov še toliko več vreden. Naslov, ki smo ga dosegli na kar dramatičen način, se je po štirih letih vnovič vrnil v Slovenijo, do odločitve pa je prišlo v zadnjem skoku, potem ko smo se morali zaradi slabše prve serije iz ozadja prebijati naprej. V nadaljevanju smo pokazali visoko raven in mislim, da smo si naslov povsem zaslužili," je vtise po osvojitvi ekipnega naslova strnil član zlate padalske reprezentance Uroš Ban.

Svetovnega prvenstva pa še ni konec in tudi sanj o morda še kakšnem odličju ne. V obeh posamičnih konkurencah, moški in ženski, sta Domen Vodišek in Maja Sajovic povsem na vrhu, blizu najvišjim uvrstitvam pa je med moškimi še Borut Erjavec. Moške čakata še dva skoka v tako imenovanem polfinalu in finalu, Majo Sajovic pa še trije, saj tekmovanje med ženskimi ekipami še ni končano.

Prvenstvo pa je že končano za ekipo v skupinskih likovnih skokih v postavi Aljaž Mavrič, Zoran Tiegl, Tomaž Hrast, Kaja Kocjan in Jure Cotič, ki je med 38 ekipami osvojila 30. mesto, ekipa v svobodnem letu v postavi Marko Ferlan, Sašo Oštir in Uroš Špindler pa je prvenstvo sklenila kot predzadnja med 22 ekipami.

Svetovno prvenstvo se bo najverjetneje končalo jutri, ko bo na sporedu še odločitev o ekipnem bronu med moškimi (med Kitajci in Madžari), znane bodo svetovne prvakinje med ženskimi ekipami in svetovni prvaki v posamičnih konkurencah.