Pravljice bodo pripovedovalke črpale pretežno iz ustnega ljudskega izročila, nekaj pa bo tudi avtorskih pravljic, je zaupala Koprivčeva. Prireditev Trubarjeva pravljična tržnica letos, na Miklavžev predvečer, pripravljajo prvič v tej obliki, je še povedala ter napovedala morebitno glasbeno in lutkovno presenečenje.

Dogajanje pravljičnega semnja se bo začelo ob 16. uri v Hiši sanjajočih knjig, se pomikalo po lokalih in trgovinah na Trubarjevi mimo Modrijanove knjigarne, antikvariata Carniola Antiqua in ustanove Hiša eksperimentov ter se ob 19. uri ponovno preselilo v knjigarno založbe Sanje.

Ljoba Jenče že vse od leta 1988 deluje kot svobodna umetnica. Je zbirateljica slovenskega ustnega izročila ter poustvarjalka, pevka in pripovedovalka pravljic.

Ana Duša je pripovedovalka in korepetitorka. Skupaj s Špelo Frlic vodita Pripovedovalski Variete. Je pripovedovalka oddaje Za 2 groša fantazije na Radiu Študent in sodeluje pri pripovedovalskih dogodkih Pravljično ReŠetanje.

Lidija Sušnik je igralka, samozaposlena v kulturi. Širše prepoznavna je postala z vlogo natakarice Katke v nanizanki Trdoglavci. Med drugim je nastopila v predstavi Aska in volk, ki jo je režiral Saša Jovanović.

Tjaša Koprivec je pripovedovalka in pesnica, radijska voditeljica ter glavna urednica in umetniška direktorica pri založbi Sanje. Je del ekipe pripovedovalcev in glasbenikov Za 2 groša fantazije.