Prav s pomočjo ustvarjalnosti Ramovšu uspeva deliti svojo strast do baročne glasbe z vse več poslušalci. Direktor festivala Seviqc Brežice je, kot piše v utemeljitvi odlikovanja, pokazal izjemen entuziazem in zavzetost za visoko kulturo, pri tem pa dal veljavo slovenski arhitekturni dediščini in k sodelovanju povabil tudi francoske umetnike.

Festival Seviqc Brežice je v Sloveniji sinonim za staro glasbo. Festival si je v skoraj 30 letih delovanja v Sloveniji utrdil ugled kot prireditev nacionalnega pomena in se uvrstil med najpomembnejše kulturne dogodke, v svetu pa si je ustvaril status visoko cenjene prireditve ter požel priznanja umetnikov, producentov, strokovne kritike in ljubiteljev glasbe, piše na spletni festivala.

Novembra je Mourier za viteza reda umetnosti in leposlovja imenoval literarnega zgodovinarja in kritika Jaroslava Skrušnyja ter pesnika, urednika in direktorja programa EPK Terminal 12 Aleša Štegra. Lani pa so odlikovanja prejeli direktorica festivala Mladi levi Nevenka Koprivšek, strokovnjak za francosko književnost, pesnik in prevajalec Boris A. Novak ter esejist, prevajalec, filozof in teolog Edvard Kovač.