Vodnik poleg praktičnega pregleda z zemljevidi in opisi restavracij ponuja tudi prvi objektiven sistem ocenjevanja, ki sloni na obsežni raziskavi vseh pomembnejših ocenjevalcev in vodnikov, ki so v zadnjih letih delovali in predstavljali regijo. V vodniku so predstavljeni Slovenija, Hrvaška, obmejna Italija s Furlanijo - Julijsko krajino in pas Avstrije s Koroško.

Več kot 5000 gurmanov že izkorišča ugodnosti nove storitve, pri čemer lahko poleg več užitka in boljše postrežbe tudi precej prihranite. Ob nekajkratnem mesečnem obisku restavracije v družbi prijateljev ali domačih je poraba na letni osnovi opazna; hitro se nabere za počitnice v Egiptu ali drugje.

Zanimiv koncept temelji na podobnem sistemu, kot ga imajo Michelin guide in drugi svetovni vodniki, saj poleg svoje mreže izpostavlja tudi druge priporočene restavracije z eno, dvema ali tremi vilicami, odvisno od stopnje odličnosti.

Vodnik je nova gurmanska biblija

Izbor restavracij je presek vseh izdanih vodnikov v zadnjem času v Sloveniji in v tujini, ki obravnavajo regijo: Michelin Guide, L'Espresso, Gault Millau, Magnar Ben, Falstaff, Gambero Rosso, Jeunes Restaurantes d'Europe, NeDelo, Mladina, Dobri restorani, Gustoza đita, Gastro nomadi, ne nazadnje tudi kvalitetnih spletnih virov, kot so Siol, Tripadvisor idr.

Vodnik je torej skupek najboljših 350 restavracij od 1600 kandidatk, med katerimi je bilo treba izbrati najboljše. Večina ocen temelji tudi že na novih ocenah teh vodnikov za leto 2013.

Slovenske restavracije v svetovnem vrhu

Obsežen pregled je utrdil še nekaj: slovenske restavracije spadajo resnično v sam vrh svetovne kulinarike s kar nekaj pomembnimi imeni, ki bi lahko hitro kandidirala tudi za eno ali dve Michelinovi odliki.

Mreža Restaurant Cluba se lahko pohvali z najboljšimi domačimi imeni v svetu kulinarike. Tako boste lahko imetniki vodnika vedeli, kam se lahko odpravite na najboljše sobotno kosilo po izletu, imetniki kartic pa tudi uživali boljšo ponudbo ter bonitete v najboljših restavracijah v regiji: Dvorec Zemono, Restavracija JB, Pikol, Cubo, Špajza, Promenada ter Boškinac na Pagu, Nautika v Dubrovniku, San Rocco in hotel Kempinski Adriatic v Istri ter še mnoge druge.

Gurmanski vodnik s člansko kartico in popusti do kar 25 odstotkov v več kot 200 restavracijah lahko kupite v trgovini Geonavtik ali Olivieri&Co v Slovenski ulici v Ljubljani ali prek spleta na www.restaurantclub.si. abr