Edinstven program Opustite kajenje z Barco bo pomagal vsem kadilcem, ki imajo radi življenje, Barcelono in nogomet. Zadnjo novost kampanje Evropske komisije "Ex-kadilci so zmagovalci", ki se zadnji dve leti izvaja v 27 državah Evropske unije, poganja FCB iCoach, brezplačen, namenski spletni vir in mobilna aplikacija, ki nudi prilagojeno vodenje in podporo neposredno iz ust zvezdnikov Barcelone, trenerjev in osebja.

Sandro Rosell, predsednik kluba FC Barcelona, je na tiskovni konferenci na stadionu Camp Nou pred tekmo državnega prvenstva Barcelone proti Athletic Bilbao pozval nogometne navijače po vsej Evropi k sodelovanju: "Barca ima najboljše navijače na svetu, zato želimo poskrbeti zanje. Naše geslo 'mes que un club' pomeni, da smo predani filozofiji, ki mora biti razvidna iz vsega, kar počnemo. Vedno delujemo v skladu z družbeno zavestjo in to lahko storimo tudi tako, da se postavimo ob bok Evropski komisiji in skupaj predstavimo kampanjo 'Quit Smoking with Barca'."

Ko se kadilec oziroma kadilka prijavi, izpolni kratek vprašalnik, na podlagi katerega se določi vrsta mentorstva, ki ga potrebuje. Posameznik na osnovi odgovorov prejema osebno prilagojene nasvete, informacije in spodbude neposredno od Barcinih igralcev, trenerjev in osebja. Štirje kapetani kluba Carles Puyol, Andres Iniesta, Victor Valdes in Xavi so med tistimi, ki dajejo nasvete, vključno z Rosellom, trenerjem Titom Villanovo, Guilermom Amorjem in drugimi strokovnimi sodelavci kluba.