O jutrišnji tekmi proti neporaženi Macerati

O tekmecu posebej ne razmišljamo, so pa naša pričakovanja takšna kot vedno, se pravi zaigrati maksimalno motivirano in poskušati zmagati. Konec koncev zaradi takšnih tekem tudi vsakodnevno treniramo, to je naš poklic, želja po zmagi pa je izražena ne glede na to, kdo stoji na drugi strani igrišča.

O morebitnih šibkih točkah italijanskega moštva

Nihče ni popoln in tudi italijanski odbojkarji imajo seveda šibke točke, toda njihova največja odlika je, da jih znajo uspešno skriti pred tekmeci. Na igrišču igralci vedno pomagajo drug drugemu, nasprotnikom ne podarjajo točk, zato so resnično težko premagljivi. V težavah se lahko znajdejo zgolj ob slabem sprejemu.

O zadnji tekmi skupinskega dela v Nemčiji, ki bo odločala o napredovanju

Res je, tekma z Nemci bo v vsakem primeru odločilna, vprašanje je le, ali bomo imeli kakšno točko prednosti ali ne. Toda smo optimisti. Seveda se lahko primeri tudi scenarij, po katerem ne bi napredovali iz skupine, toda o njem bomo razmišljali šele tedaj, ko ali če bo do njega prišlo. Naredili bomo vse, da se bomo uvrstili v nadaljevanje lige prvakov, kar bi bil za naše moštvo izjemen uspeh.

O morebitnih poškodbah v moštvu

Brez poškodb seveda ne gre, a so predvsem manjše, tako da bodo prav vsi fantje pripravljeni na tekmo. Nekaj težav s stegenskimi mišicami in ahilovimi tetivami resda imajo, a to ni prav nič čudnega, saj je sezona dolga in naporna, fantje pa skorajda nimajo počitka. Zato sem v zadnjem času določenim igralcem namenil nekaj več počitka.

O morebitnih taktičnih spremembah

Macerata je vrhunsko moštvo, proti kateremu je težko uveljaviti določeno taktiko. Vse taktične poskuse namreč znajo uspešno ustaviti in nanje odreagirati. Najbolj pomembno bo, da bomo zdržali njihov pritisk s servisom in nanj odgovorili z našim odličnim začetnim udarcem. Ker radi rotirajo prvo postavo, se je nanje toliko težje pripraviti.

O podpori gledalcev, ki na zadnji evroligaški tekmi niso bili številčni

Vzdušje bo tokrat znova tisto pravo, saj naj bi bilo zanimanje za tekmo izjemno, karte se odlično prodajajo, zato pričakujemo dober obisk, dvorana bi znala biti skorajda čisto polna.