Tekmo v Zlatorogu je odločila fantastična Veszpremova obramba, ki je prejela le 19 zadetkov.

Moji soigralci so odigrali strašansko dobro obrambo. V napadu nismo igrali pretirano dobro, ker so tudi Celjani v obrambi prikazali dobro predstavo. Potrebovali smo skoraj deset minut, da smo se znašli in prilagodili igri gostiteljev, ki so v tem času dosegli nekaj hitrih in lahkih zadetkov. A v naslednjih petdesetih minutah smo igrali odlično, predvsem v obrambi, ki je bila granitna in neprebojna ter je Celjane silila v napake. V več kot petdesetih minutah smo dobili le petnajst zadetkov in to je bil ključ do uspeha.

Ko ste si na začetku drugega polčasa priigrali pet zadetkov prednosti (15:10), je bilo jasno, da bosta točki odšli na Madžarsko.

Takrat smo »prelomili« tekmo. Celjani visokega zaostanka niso mogli več izničiti, čeprav so se v nadaljevanju še enkrat približali na dva gola minusa. V odločilnih trenutkih smo pokazali, da smo izkušenejši in bolj rutinirani. Odigrali smo mirneje, ko je bilo to potrebno, po visokem vodstvu pa smo tekmo umirili in jo rutinirano pripeljali do konca.

Zmaga Celjanov proti evropskemu prvaku Kielu je bila verjetno vseeno opozorilo tudi za Veszprem.

Kiel ni slučajno izgubil v Zlatorogu in Celjani niso slučajno namučili Nemcev v njihovi dvorani. Verjetno je Kiel prišel preveč sproščeno in z mislijo, da bo zlahka zmagal, saj je premagoval precej močnejše Celje že takrat, ko sem bil jaz tukaj. Celjani so želeli proti nam pripraviti še eno senzacijo, poleg velike samozavesti po igrah proti Kielu pa jim je šel v njihovih razmišljanjih na roko tudi naš visok poraz v madžarski ligi proti Picku Szegedu s sedmimi zadetki razlike. Videli so svojo priložnost za še en velik evropski skalp, a mi smo se na tekmo odlično in veliko pripravljali. Zato nas niso mogli z ničimer presenetiti.

Vas je celjska ekipa, v kateri je bolj malo igralcev iz časov vašega igranja v mestu ob Savinji, presenetila?

Seveda. Čestitke mladim Celjanom, ki igrajo fenomenalno ter kažejo hiter in sodoben rokomet. Klub z mladim igralskim kadrom dosega vrhunske rezultate. Iz druge ekipe je v tem času prišla kopica mladih igralcev, ki so bili takrat, ko sem bil v Celju, še »klinci«, zdaj pa že blestijo na evropskih igriščih. Ekipa ima svetlo prihodnost, svoje pa morajo dodati tudi navijači, ki naj mladim fantom stojijo ob strani, tudi če bodo na kakšni tekmi zaigrali slabše. Na krilih navijačev bodo igralci iz tekme v tekmo dajali več od sebe.

Kakšen občutek je bil spet igrati v Celju, čeprav v dresu nasprotnikov?

Na Celje kot mesto me vežejo zelo lepi spomini, mogoče ne toliko na klub in rokomet. Vseeno je bil lep občutek vrniti se in igrati v Zlatorogu. Še posebej fantastično je bilo videti nabito polno dvorano, kar se je v času, ko sem branil v Celju, zgodilo le enkrat ali dvakrat. Polna dvorana je sočasno tudi dokaz, da je rokomet v Celju spet zaživel na polno.

Veszprem že dolga leta neuspešno naskakuje evropski vrh. Je končno le napočil čas za to?

Dejstvo je, da smo kakovostni in močni ter da imamo sedem zmag zapored, a o uvrstitvi na zaključni turnir najboljše četverice v Kölnu za zdaj ne razmišljamo. Gremo in razmišljamo le od tekme do tekme, kar je najboljša pot. Naš osnovni cilj je osvojiti prvo mesto v skupini B in si na žrebanju parov osmine finala zagotoviti vsaj na papirju slabšega nasprotnika. Smo med devetimi, desetimi klubi, ki so resni kandidati za naslov prvaka Evrope. In kateri koli bo na koncu prvi, to ne bo presenečenje.