Slovenske rokometašice so po pričakovanju ugnala "outsiderke" iz Izraela, vseeno pa jim to ni zadostovalo za napredovanje. Izbranke Uroša Bregarja, ki v deželi tulipanov nadomešča selektorico Marto Bon, so v prvi tekmi ugnale Avstrijke s 26:22, v drugi pa izgubile z Nizozemkami s 23:24.

Slovenke, ki še vedno obžalujejo petkov poraz z Nizozemkami, so korektno opravile svojo zadnjo nalogo na predvalifikacijskem turnirju v Apeldoornu. V prvem polčasu njihova igra ni bila tekoča, na velik odmor so odšle zgolj s tremi goli prednosti, zato pa so v drugem polčasu odločno "pohodile stopalko za plin" in z veliko bolj zavzeto igro v obrambi in napadu slavile s +19.

Na današnji tekmi sta bili najbolj učinkoviti Tamara Mavsar in Barbara Lazović. Prva je dosegla devet, druga pa šest golov.

Nizozemska ženska rokometna reprezentanca si je izborila nastop v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Srbiji, potem ko je v današnjem tretjem krogu predkvalifikacijskega turnirja premagala Avstrijo s 30:18. Nizozemska je osvojila šest, Slovenija štiri, Avstrija dve točki, Izrael pa je izgubil vse tekme.

V drugi krog kvalifikacij so se že uvrstile Hrvaška, Češka, Danska, Španija, Francija, Nemčija, Madžarska, Islandija, Makedonija, Črna gora, Romunija, Rusija, Švedska in Ukrajina.

Žreb kvalifikacijskih parov bo 16. decembra v Beogradu, torej v času letošnjega evropskega prvenstva, ki bo med 4. in 16. decembrom v Srbiji. Termini prvih kvalifikacijskih tekem za SP 2013 so 1. in 2., povratni pa 8. in 9. junij prihodnje leto.