PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Smučanje - Beaver Creek - Veleslalom (M)

Jansrud K.-Defago Di.
1
Poleg dejstva, da je Defago že kar precej v letih, je priprave Švicarja na sezono zmotila še poškodba hrbta, kar se vsaj malo pozna na rezultatih. V tem duelu ima zelo malo možnosti za zmago, saj je Jansrud v vrhunski formi, poleg tega pa je veleslalom disciplina, v kateri je Norvežan skozi kariero nabral največ točk za svetovni pokal.

Smučanje - Beaver Creek - Veleslalom (M)

Ligety T.-Hirscher M.
1
Ligety je na VSL v Söldnu smučal tako, kot da je izumitelj te alpske discipline. Očitno je poleti res vse moči usmeril v to, da izpili še zadnje pomankljivosti in kot takega, brez poškodbe in še na domačem snegu, si ga upam vzeti proti komur koli. 

Am. nogomet - ZDA - NFL

Buffalo-Jacksonville/+5,5/
2
Oboji so izven mest, ki vodijo v končnico, tako da tekma v bistvu nima nekega posebnega naboja, saj nasprotnika niti iz iste divizije nista. Ker Jagsi zadnje tedne, verjetno zaradi neobremenjenosti, igrajo precej bolje, kot na začetku sezone, se bom tukaj odločil za stavo, da pokrijejo vsaj tale hendikep, ne izključujem pa niti zmage. Strokovni štab je na zadnjih tekmah vedno večjo vlogo dodeljeval rookieju Blackmonu (pa tudi sophomoru Shortsu), kar se jim je bogato obrestovalo. Tesna tekma s Texansi in zmaga pri Titansih govorita sama zase.

Nogomet - Grčija - 1.liga

Veria FC-PAOK
2
Vsi, ki ste že kdaj obiskali Grčijo veste, da imajo največji klubi navijače po vseh otokih in še Peloponezu. Tako bo verjetno na današnji tekmi, kljub gostujočemu terenu večina gledalcev oblečena v črno-belo opravo in bo navijala za PAOK, trenutno drugouvrščeno ekipo prvenstva, ki bi z zmago pač vsaj ohranila zaostanek za vodilnim Olympiacosom. Veria bo točke za obstanek bržkone morala poiskati drugje.

Košarka - Španija - 1. liga

Real Madrid-CAI Zaragoza/+14/
2
Opa, tole bo pa malo previsok hendi glede na to, da je Real še v četrtek igral evropsko tekmo in da jim v prestolnico prihaja najboljša obramba lige. Ne rečem, da bodo gostje zmagali, toda tekma bi znala biti precej bolj izenačena, kot sugerira tehle +14. Ne pozabimo, da ima Zaragoza v ligi za seboj štiri gladke zmage.