Klemen Kosi je bil 45. (+3,00), Andrej Šporn 47. (+3,22), Andrej Jerman 49. (+3,98), Tilen Debelak 52. (+4,57), predzadnji med uvrščenimi, Rok Perko pa je odstopil tik pred ciljem.

Marsaglia je prvič v karieri stopil na zmagovalne stopničke pokala in sedmič prišel v deseterico. Dobro formo je nakazal že 25. novembra letos, ko je bil v Lake Louisu na superveleslalomu deveti, v tej disciplini je bil četrti 15. marca letos v Schladmingu, četrto mesto pa je osvojil tudi 12. februarja letos na olimpijski generalki, ko je bila v Sočiju superkombinacija.

"Vedel sem, kaj lahko naredim na tej tekmi. Poleti sem bil hiter in na superveleslalomu sem se vedno dobro počutil. Veliko sem tudi tvegal, kar je zelo pomembno za dober izid, za vrhunske dosežke pa je potrebna tudi sreča. Vse to me je danes spremljalo," je pojasnil 27-letni Marsaglia. Bil je drugi Italijan v dveh dnevih, ki je ugnal Svindala; v petek je bil boljši Christof Innerhofer, kljub temu pa je Norvežan trdno na čelu skupnega seštevka pokala.

Tekmo so zaznamovale tudi nesreče. Nemec Stephan Keppler, ki je nastopil kot prvi smučar na tekmi, je nedolgo po startu grdo padel in po dolgem drsenju pristal v zaščitni mreži. Le deset številk pozneje je proga Ptic roparic, ena najtežjih na svetu, terjala nov davek.

Avstrijec Max Franz, drugi na smuku prejšnji teden v lake Louisu, je preveč skrajšal zavoj sredi proge, povozil vratca in ob udarcu izgubil zavest ter pri veliki hitrosti brez moči nekontrolirano padel. Na srečo so takoj po tekmi iz zdravniške službe sporočili, da je zelo hitro prišel k zavesti ter da po prvih preiskavah ni utrpel hujših poškodb ali zlomov. Imel naj bi le nekaj odrgnin, tudi po obrazu, kar pa je glede na zelo grd padec pravi mali čudež.

V nadaljevanju, že po številki 40, je bila tekma dalj časa prekinjena še po padcih drugega Nemca Josefa Ferstla in Hrvata Natka Zrnčića Dima.