Velenjski rokometaši so drugič v tej sezoni na kolena položili tekmece iz Sankt Peterburga, s petim zmagoslavjem v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini pa so si že izborili nastop v osmini finala. Velenjska ekipa je dvakrat premagala tudi francoski Chambery ter enkrat danski Bjerringbro-Silkeborg, medtem ko je izgubila obe gostujoči tekmi proti poljski ekipi Vive Targi Kielce in makedonskemu Metalurgu iz Skopja.

Po današnji tekmi v mestu v okolici Moskve bo nastopil dvomesečni premor zaradi januarskega svetovnega prvenstva v Španiji, velenjska zasedba pa bo naslednjo tekmo igrala 9. februarja, ko bo na domačem igrišču gostila Metalurg. Nato jo čakata še tekmi z danskim Bjerringbro-Silkeborgom v gosteh ter domača s Kielcami, za katere igra slovenski reprezentant Uroš Zorman.

Obračun v Čehovu - dvorano Jubilejnij v Sankt Peterburgu je močno načel zob časa, tako da ruska ekipa vse domače mednarodne tekme igra v Čehovu, kjer sicer domujejo ruski prvaki Čehovski medvedi - je minil v absolutni prevladi izbrancev velenjskega trenerja Branka Tamšeta. Ti so takoj zagospodarili na igrišču in si priigrali dva gola prednosti, njihovega ritma ni porušil niti nenadejan in začasen odhod z igrišča krožnega napadalca Mateja Gabra, potem ko je dobil močan udarec v čeljust. Nastalo vrzel na 6-metrski črti v napadu je malce nepričakovano zapolnil "specialist za obrambne naloge" Dino Bajram, medtem ko je Peter Pucelj zaigral zgolj v obrambi, a je svojo nalogo opravil odlično. Zamenjavo je že v prvi četrtini neenakovrednega dvoboja zahteval Fahrudin Melić, na desnem krilu ga je nato do konca tekme nadomestil Rok Golčar.

Po velenjskem vodstvu v 12. minuti z 8:5 je domači trener Dimitrij Torgovanov zahteval minuto odmora, a ta ni kaj prida pomagala njegovim varovancem. Ose so tri minute kasneje povišale na +4 (11:7), zalogo v zadetkih pa ob manjših nihanjih - posledica številnih Tamšetovih menjav - držale vse do konca polčasa, ki so ga zaključile s 16:13.

V drugem polčasu se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, Velenjčani so imeli vse pod nadzorom, tudi po "zaslugi" tekmecev na nasprotni strani, ki so vseskozi igrali v enakem ritmu in brez posebne energije. V 36. minuti so svojo prednost povišali na +5 (20:15), šest minut kasneje na +6 (23:17), v 45. pa +7 (25:18). Svojo premoč so potrdili tudi v zadnji četrtini tekme, ko so si priigrali tudi najvišje vodstvo - v 50. minuti je bilo 28:19.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Jure Dolenec z devetimi in Marko Bezjak z osmimi goli.

Rokometni velikan iz Veszprema premočan za Celje

V mestu ob Savinji so bili izpolnjeni vsi pogoji za vrhunsko rokometno predstavo: dvorana Zlatorog je - tudi po zaslugi množičnega obiska naših vzhodnih sosedov - pokala po šivih in spominjala na svoje najboljše čase, na njenem parketu je bila kopica vrhunskih rokometašev, celjski igralci pa "nabrušeni" kot že dolgo ne. Izbranci domačega trenerja Vladana Matića so se po nenadejanem zmagoslavju nad branilci prvega mesta v ligi prvakov iz nemškega Kiela na vso moč trudili, da odvzamejo skalp tudi evropskim rokometnim velikanom iz Veszprema, na koncu pa so jim vendarle morali seči v roko in športno priznati svoj poraz.

Celjska ekipa bo - po dvomesečnem premoru zaradi januarskega svetovnega prvenstva v Španiji - naslednjo tekmo igrala 10. februarja prihodnje leto, ko bo gostovala pri madridskem Atleticu, nato pa jo čaka še domača tekma z romunsko Constanto in gostovanje pri švedskem Sävehofu.

Slovenska zasedba je odlično odprla dvoboj, njena obramba 5-1 je povzročila silne težave visokorasli madžarski ekipi, ki v povprečju meri kar 195 cm. Z agresivnostjo jo je prisilila v napake, ki jih je domača zasedba s pridom izkoristila in po treh golih Nemanje Zelenovića ter Sebastiana Skubeta v osmi minuti povedla s 4:1. Zlatorog je bil na nogah, tudi po vložku domačega krožnega napadalca Alema Toskića in madžarskega velezvezdnika Laszla Nagyja, ki sta si v boju za žogo malce skočila v lase.

Po "orkanskem" domačem začetku je gostujoči trener, Španec Carlos Ortega, aktiviral vsa najmočnejša orožja, med osmo in 15. minuto je Veszprem svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, z delnim izidom 4:0 je celjska zasedba prvič na dvoboju zaostala s 4:5, kar sedemminutni strelski post pa je nato vendarle prekinil Skube. Do konca polčasa se je odvijal izenačen in negotov boj, v sami končnici prvega dela so Madžari pokazali svoje rokometne mišice, tako da so Celjani v 29. minuti zaostali z 8:11, na velik odmor pa - po golu Gašperja Marguča - odšli z zaostankom 9:11.

Veszprem je v začetku drugega polčasa izkoristil medlo celjsko igro v napadu, ki je v 36. minuti zaostal z 10:15. Matić je zahteval minuto odmora in skušal dvigniti igro svojih varovancev, a ti tudi v nadaljevanju niso našli protiorožja za madžarsko obrambno postavitev 6-0, občasno pa tudi 5-1. Tu in tam so jo prelisičili, v 44. minuti so se približali na dva gola zaostanka (14:16), v celoti pa ji je med celotno tekmo povzročala gromozanske preglavice. Ekipa iz Veszprema je celjski tako prizadejala še drugi poraz v tej sezoni, izgubila pa je tudi z Atleticom iz Madrida, Constanto in Kielom. Na svojem računu ima dve zmagi - Kiel in Sävehof.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Marguč s petimi goli, Borut Mačkovšek je prispeval štiri zadetke. Pri Veszpremu sta bila najbolj učinkovita Laszlo Nagy in Gabor Csaszar, oba sta dosegla po štiri gole.