Če bi slovenskim skakalcem pred tekmo ponudili tretjo stopničko zmagovalnega odra, bi jo zgrabili z obema rokama. Ko so po prvi seriji, v kateri je Robert Kranjec dosegel peti izid v svoji skupini, Jurij Tepeš, Jaka Hvala in Peter Prevc pa celo najboljšega, vodili, so apetiti zelo zrasli. Sloveniji so namreč v hrbet gledale reprezentance velesil Nemčije (zaostanek 7,8 točke), Norveške (33,9 točke) in Avstrije (35,7 točke), zato je zadišalo celo po slovenski zmagi.

Slovenski upi so se razblinili že v prvi predaji v finalni seriji, saj je Robert Kranjec v zanj neugodnih razmerah z vetrom v hrbet pristal že pri 104,5 metra. »Lepa tekma, idealni pogoji, le meni se drugi skok žal ni iztekel po želji, potem ko sem skušal biti najbolj sproščen,« je pojasnil Robert Kranjec, ko je Slovenija zdrsnila na četrto mesto. Kranjca ni nihče obtoževal za spodrsljaj, saj je v preteklosti prav on pogosto na ekipnih tekmah zasedbo vlekel do uspehov in z dolgimi skoki ter poleti nadoknadil spodrsljaje soborcev.

Slovenci so v nadaljevanju tekme pokazali izjemen moštveni duh. Jurij Tepeš je s tri metre krajšim skokom (128,5 metra) kot v prvi seriji ohranil Slovenijo v boju za stopničke. »Vse po željah. Potem ko sem imel prvi dan na treningu težave, sem ujel pravi ritem in včeraj naredil tri lepe skoke, kar je dober obet za naslednje preizkušnje,« je menil Jurij Tepeš, ki je v prvi seriji blestel, čeprav mu je veter pihal v hrbet. 19-letni Jaka Hvala je potrdil, da je v vrhunski formi in Slovenijo v boju z Norvežani vrnil na tretjo stopničko. »Zelo sem zadovoljen s svojima skokoma. Čeprav smo ob polčasu vodili, smo zelo veseli tretjega mesta, ki je na nas super dosežek,« je povedal Jaka Hvala. V zadnji predaji je Peter Prevc odbil napad Norveške tako, da je skočil tako daleč kot branilec zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala Anders Bardal – 135 metrov.

»Tekma je bila zelo zanimiva. Po prvi seriji nam je res odlično kazalo, škoda za ponesrečen skok Roberta Kranjca. A tudi to so skoki in napake se pač dogajajo. Vesel sem, ker so se ostali fantje zbrali, ostali mirni in smo premagali tudi Norvežane. Če hočeš obdržati prvo mesto, morajo vsi štirje skakalci dobro nastopiti. Tretje mesto je super dosežek, a imamo še rezerve, saj smo na velikih skakalnicah trenirali manj, kot smo načrtovali, saj enostavno ni bilo možnosti. Obrestujejo sem nam dobre priprave,« je po tekmi povedal selektor slovenske reprezentance Goran Janus.

V boju za zmago so Nemci odbili silovite napade Avstrijcev, kar je za prvo skakalno velesilo neuspeh. Danes ob 14.15 bo tekmovanje posameznikov. Slovenska pričakovanja so velika, saj se je na tekmo uvrstilo vseh šest tekmovalcev, Jaka Hvala je celo zmagal v kvalifikacijah.