PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Bayern - Borussia (D) (oba data gol?)
1 (=da)

Bayern je po 14 krogih na zelo dobri poti, da po dveh letih vladavine Borussie znova sam zasede prestol. Bavarci imajo pred največjim konkurentom že 11 točk prednosti, zato je danes precej več pritiska na gostih iz Dortumda, ki bi v primeru poraza lahko že položili orožje in čestitali nasprotniku za naslov prvaka. V tekmi dveh najboljših nemških ekip lahko pričakujemo zanimivo tekmo, kjer priložnosti na obeh straneh ne bi smelo manjkati, sploh pa se bo igra razživela po prvem zadetku. Če bo ta padel v prvih 30 minutah, gledalcem v nadaljevanju gotovo ne bo dolgčas. V super pokalu pred sezono je Bayern zmagal z 2:1, v finalu pokala ob koncu lanske pa je Borussia slavila s 5:2. Ob izjemnem napadalnem potencialu obeh ekip, torej tudi danes mreži ne bi smeli mirovati. (7/10)

Nogomet - Španija - 1.liga

Real - Atletico (vsota 2,5 gola)
2 (=več)

Madridski derbi prinaša dvoboj med drugo- in tretjeuvrščeno ekipo v primeri, zanimivo pa je, da je drugi Atletico, ki ima pred “velikim bratom“ kar 8 točk prednosti. Pritisk bo torej na domači vrsti, ki bo zato najbrž storila tudi kakšno napako, kar bi znal izkoristiti predvsem neustavljivi Falcao. Če k temu prištejemo dobro učinkovitost Realove ekipe na domačih tekmah (več kot 3 gole na tekmo), golov na vročem dvoboju ne bi smelo manjkati. (7/10)

Nogomet - Španija - 1.liga

Barcelona - Athletic Bilbao (+1)
1

Barcelona še naprej melje vse nasprotnike v Španiji, saj je v 13 krogih remizirala le z Realom, ostale tekme pa dobila. Tokrat pride svoj obrambni zid na Camp Nou predstaviti Athletic iz Bilbaa, ki preživlja težke čase, saj jim letos nič ne gre po načrtih. Po odhodu nekaterih nosilcev igre so Baski precej slabši od zadnjih sezon in so z zgolj 4 zmagami trenutno le 14. Pred dvema tednoma je Athletic gostoval pri Realu, kjer je izgubil s 5:1, verjetno pa se mu nič boljšega ne obeta niti tokrat, ko bo Messi vztrajno lovil strelski rekord Gerda Müllerja, ob tem pa mu bodo mrežo gostov pomagali polniti tudi ostali razigrani nogometaši domačega kluba. (8/10)

Nogomet - Italija - 1.liga

Juventus - Torino
1

V Torinu je povsem jasno, kdo je glavni v mestu, ko gre za nogomet. Razmerje moči je tako, da bi bil Torino vsake točke danes izjemno vesel, medtem ko se bo Juve po porazu v Milanu zadovoljil le z zmago. Ker Juve sredi prihodnjega tedna čaka odločilna tekma v ligi prvakov, lahko pričakujemo hud pritisk domačih od prve minute, da bi si čim prej zagotovili prednost in lažje nadaljevanje. V kolikor Torino prvi polčas zadrži nalete Jvuentusa, bi utegnil na mestnem derbiju pripraviti tudi presenečenje, zato nekaj previdnosti ni odveč. (6/10)

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

Ajax - PSV (vsota 2,5 gola)
2 (=več)

Derbiji med najboljšimi nizozemskimi moštvi so vselej bogati z zadetki in tudi tokrat ni pravega razloga, da bi pričakovali drugačno tekmo. Ajax je dobri formi, na zadnjih petih tekmah pa je le proti Borussii (1:4) dosegel manj kot 2 zadetka. Verjetno bo tudi na Areni domača vrsta dobila danes kar precej priložnosti, saj gosti PSV z zelo neprepričljivo obrambo. Čeprav moštvo iz Eindhovna vodi na lestvici, je njihova igra vse prej kot prepričljiva. Resda zabijejo veliko golov, a jih redno tudi prejemajo. Brez dvoma se tokrat obetajo goli na obeh straneh, kakšnega bi utegnil zabiti tudi naš reprezentant Tim Matavž. (9/10)