Jesenice. Jeseničani bodo čez teden ali dva le lahko začeli obnovo hokejske dvorane Podmežakla za potrebe evropskega prvenstva v košarki. Sprva so si od države obetali dva milijona evropskega denarja, pred kratkim je bilo slišati o namigih o treh milijonih, zdaj pa bodo dobili kar tri milijone in pol evrov. To je zdaj že druga v vrsti dobrih novic glede evropskega prvenstva. Prva je bila namreč žreb skupin, ko so Jeseničani dobili izrazito »balkansko« skupino in se zato ni bati zaradi obiska tekem. Čeprav z veliko zamudo, se obnova dvorane zdaj lahko začne.

»Z ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport smo dobili sklep o začetku postopka neposredne potrditve operacije. Po tem sklepu znašajo razpoložljiva sredstva za investicijo v športno dvorano 3,481 milijona evrov. Operacijo delno financirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Pogodbe z izbranimi izvajalci bodo podpisane v nekaj dneh, prihodnji teden bomo izvajalce uvedli v posel, ko se bomo dogovorili tudi za točen datum začetka del. Predvidevam, da se bo to zgodilo sredi decembra,« je povedala podžupanja Jesenic Vera Pintar.

Občina je že poleti za menjavo strehe, ki bo stala poldrugi milijon evrov, izbrala sicer edinega ponudnika, to je podjetje Meteorit Hoče, preostala gradbena dela bodo vredna 1,4 milijona evrov in jih bo opravilo podjetje Dema plus, dvomilijonski posel z vgradnjo inštalacij pa je dobilo idrijsko podjetje Kolektor Koling. Po zapletih z razpisom bo za nadzor skrbel DRI upravljanje investicij. Skupno bodo vsa dela vredna okoli pet milijonov evrov, medtem ko je občina v gradnjo vzhodne tribune, njene popravke in dokumentacijo že vložila približno tri milijone evrov.

Na žalost vseh ljubiteljev hokeja, drsanja in curlinga pa dvorana do konca evropskega prvenstva v košarki prihodnjega septembra za vse »ledne« športe ostaja zaprta. Drugi jeseniški podžupan in predsednik HK Jesenice mladi Miha Rebolj je povedal, da pogovori o pomožnem ledenem igrišču na nogometnem igrišču ob dvorani še vedno potekajo in so, kot zdaj le kaže, v sklepni fazi.