Madžarski rokometni velikan v tej sezoni melje svoje tekmece, barve tega kluba, kjer je globoke sledi pustil tudi legendarni, a v tem trenutku poškodovani vratar Dejan Perić, pa branijo kar trije nekdanji igralci celjskega kluba - Hrvata Renato Sulić in Mirko Alilovič ter Bosanec Mirsad Terzić. Prvi zvezdnik ekipe je 208 cm visoki desni zunanji igralec Laszlo Nagy, ki se je po dolgih letih igranja v španski Barceloni in "astronomski" odškodnini vrnil v domovino, tu je še kopica vrhunskih igralcev, povprečna višina ekipe pa znaša kar 195 cm.

"Na uvodni tekmi lige prvakov Veszprem in Celje Pivovarna Laško nista bili še vrhunsko pripravljeni. S končnim rezultatom nismo obremenjeni, mi na sobotni tekmi nimamo kaj za izgubiti, lahko le veliko dobimo. Sam sem celo mnenja, da smo tisto najpomembnejše že dobili, to pa je, da bo Zlatorog nabito poln. Ob tem pogoju nam preostane le, da se borimo in iz sebe iztisnemo naše rokometno znanje, s pametno igro pa skušamo presenetiti madžarskega rokometnega velikana. Zadovoljen bi bil, če bi moji igralci ponovili predstave z zadnjih tekem," je pred sobotno tekmo z Veszpremom dejal trener Vladan Matić, ki do najmanjših podrobnosti pozna madžarski rokomet, saj je dolgo časa igral pri naših vzhodnih sosedih, nato pa tudi vadil nekatere klube in bil pomočnik selektorja madžarske reprezentance.

Marguč obljublja borbo do zadnjega sodnikovega žvižga

"Če na tekmah s Kielom in Koprom ne bi imeli takšne podpore in dvorana ne bi bila polna, potem bi bile tudi možnosti za uspeh manjše. Tako pa smo obakrat zmagali. Zdaj prihaja Veszprem s številnimi navijači, a prepričan sem, da se bo naših zbralo veliko več in da bodo naš osmi igralec. Mislim, da se bomo enakovredno kosali z njimi, tako kot na prvi tekmi. Žal smo takrat nato v zadnjih minutah tekme povsem popustili in dovolili domačinom, da so prišli do visoke zmage. Verjamem, da tokrat ne bo tako in da se bomo borili vse do zadnjega sodnikovega žvižga, ne glede na to, da je Veszprem velik favorit tega dvoboja. Če nam to uspe, potem se nam lahko obeta zanimiva končnica, v naši dvorani pa se lahko zgodi marsikaj," je dodal celjski krilni igralec Gašper Marguč, ki je v zadnjem času izjemno učinkovit.

Pravico na slovensko-madžarskem klubskem dvoboju sedmega kroga evropske lige prvakov, ki se bo v soboto v celjskem rokometnem hramu začel ob 19. uri, bosta delila Danca Leif Poulsen in Henrik Mortensen, delegat pa bo Grk George Bebetsos.

Velenjski rokometaši po nov par točk v Čehov

Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvi tekmi evropske lige prvakov do tal potolkli ruske podprvake iz Sankt Peterburga in slavili s 35:22, na njuni drugi medsebojni tekmi v Čehovu pa pričakujejo veliko bolj zahtevno nalogo od septembrske v Rdeči dvorani. Rusko-slovenski klubski rokometni obračun se bo v soboto, 1. decembra, pričel ob 17. uri.

Rokometaši iz Sankt Peterburga zaradi svoje neprimerne in zastarele dvorane Jubilejnij vse tekme v ligi prvakov igrajo v predmestju Moskve, kjer sicer domujejo Čehovski medvedi. Velenjčani se bodo proti ruski prestolnici odpravili v petkovih zgodnjih jutranjih urah, najprej jih čaka avtobusna vožnja do Dunaja, nato pa se bodo z letalom odpravili proti Moskvi.

V vrstah slovenskih prvakov se zavedajo, da so na sobotni tekmi papirnati favoriti, a to bodo morali dokazati tudi na igrišču. "Zaradi rezultatov na mednarodnem in domačem prizorišču v zadnjem mesecu smo na tem dvoboju favoriti, hkrati pa bi rad opozoril, da je pred nami vse prej kot lahka naloga. Na prvi medsebojni tekmi smo resda visoko zmagali in Sankt Peterburg nadigrali v vseh elementih rokometne igre, tekma v Čehovu pa bo povsem nova zgodba. Mi se tega dobro zavedamo, maksimalno se bomo potrudili, da se iz Moskve vrnemo z novima dvema točkama in uspešno zaključimo prvi del lige prvakov," je uvodoma dejal velenjski trener Branko Tamše.

"V Čehovu nam ne bo lahko, na nasprotni strani bomo imeli ekipo, ki igra po istem sistemu in nespremenjenim ritmom, ne glede na rezultat na semaforju. Časa za pripravo ni veliko, zaradi tega se bomo morali na tekmeca pripraviti predvsem teoretično, na igrišču pa bomo morali dati svoj maksimum. Le v tem primeru se lahko nadejamo novi zmagi v evropski ligi prvakov," je še dodal Tamše, ki na sobotni tekmi ne bo mogel računati na Luko Dobelška, pod velikim vprašajem pa je nastop Nika Medveda.

Slovenski prvak je na dosedanjih šestih tekmah dvakrat premagal francoski Chamberyja, po enkrat pa Sankt Peterburg in danski Bjerringbro-Silkeborg, medtem ko je izgubil proti poljski ekipi Vive Targi Kielce in makedonskemu Metalurgu iz Skopja.

Pravico na rusko-slovenskem klubskem obračunu v Čehovu bosta delila Islandca Jan Erik Leandersson in Mikael Lindroos, delegat pa bo Latvijec Valerijs Jaskins.