Nekaj protestnikov je bilo precej razgretih, a hujših izgredov ni bilo. Množica je vpila ''Janša v zapor'', ''lopovi'', ''hočemo pravno državo''. Protesti so bili uperjeni proti vladi in kranjski občini, županu Mohorju Bogataju ter elitam.

Eksplodiralo je nekaj pirotehničnih sredstev, med drugim je bilo slišati tudi močnejšo eksplozijo. Tu pa tam je poletela kakšna steklenica. Peščica razgretih občanov je poskušala odpreti občinska vrata, a jim ni uspelo. Medtem so vpili ''ubij barabe''.

Protestniki so razbili okno na stavbi mestne občine in vanjo zmetali nekaj jajc, poročajo nekateri mediji. V okno naj bi priletela steklenica ali granitna kocka.

Večina je ob vsakršni obliki nasilja skandirala ''nočemo nasilja'' in pomirjala razgreto ozračje. Nemire je povzročala le manjša skupina posameznikov. Tudi policisti so tokrat ostali mirni.

Protestniki so želeli tudi, da iz zavetja občine stopi Mohor Bogataj, čeprav ga v stavbi najverjetneje ni bilo.

Policija pridržala dve osebi, hujših kršitev pa ni bilo

Tudi s policijske uprave Kranj so sporočili, da je protestni shod minil brez hujših izgredov. Policisti so ugotovili nekaj manjših kršitev javnega reda in miru, kot so posest nevarnih

predmetov in njihova uporaba ter prižiganje pirotehničnih sredstev, do hujših kršitev pa ni prišlo. ''Zaradi kršitev javnega reda in miru smo pridržali dve osebi. Med protestom smo 17-letnemu Kranjčanu zasegli nevarne predmete (kamnite kocke in leseno palico za napad), ki jih je prinesel na protestni shod. Mladoletnika smo po končanem postopku izročili staršem,'' je sporočil Leon Keder s PU.

Vse članke o protestih lahko preberete TUKAJ.

Graf udeležbe na dosedanjih protestih:

Organizator shoda je bila Facebook skupina Gorenjska vstaja, ki je na družbenem omrežju Facebook zapisala, da se ne prepoznajo več v nobeni politični stranki. "Delitev na leve in desne je umetna. S to delitvijo skuša vladajoča elita ločiti državljane, da bi svojo jezo usmerili drug proti drugemu in ne proti vladajoči eliti. Kriminalna združba, ki je ugrabila našo državo, ne pozna delitev na leve in desne. Zelo enotni so v ropanju skupnega premoženja, ki je last nas vseh," so opozorili.

Moč za spremembo je v naših rokah

Kot so še zapisali na spletu, skupina nima nikakršnih "stricev z ozadja" ali političnih interesov, združuje pa jih težnja po boljšem življenju. "Pod Triglavom se prebuja nov dan in z njim lepši in boljši svet za nas in naše otroke. Moč za spremembe je v naših rokah," je zapisal pobudnik shoda in pozval "Le vkup, le vkup Gorenjska" ter izpostavil parolo "Ejga, konc je!".