Protest na Jesenicah organizira skupina Gorenjska vstaja, trenutno pa naj bi bilo na Trgu Toneta Čufarja okoli 100 ljudi. Kljub dokaj močnemu dežju ljudje še prihajajo. Policistov ni bilo na vidiku, eden izmed protestnikov pa je povedal, da ''so sedaj razmere že take, da sem moral priti''. Protestniki sicer opozarjajo na težko stanje v državi, poleg tega pa kritizirali slovensko politiko. Opazili smo še črno-rdečo zastavo.

Protest naj bi bil, podobno kot v Ljubljani in Mariboru, uperjen proti vladi in tajkunom. Organizatorji so protest po naših virih izkoristili predvsem kot vabilo na jutrišnje demonstracije v Kranju. Še en protestnik pa je majhno število udeležencev protesta komentiral z besedami: ''Ni pomembno koliko nas je, važno je, da smo tukaj!''

Ena izmed udeleženk je pojasnila, da je mati samohranilka dveh otrok, ki dela v javni upravi za mesečno plačo 680 evrov neto in le težko preživlja svojo družino. "Dovolj nam je," je poudarila in dodala, da je "treba zamenjati tiste, ki nas že 20 let vrtijo okrog prsta in nam obljubljajo boljše čase in Švico".

"Nocojšnji protest je najbolje izkoristiti kot reklamo in spodbudo vsem, da gremo jutri v Kranj, v petek v Ljubljano in če bo treba tudi v Maribor. Vsi se moramo zbrati na enem mestu, saj bodo sicer pometali z nami, kar delajo po celi Evropi že nekaj časa, ampak se ljudje tukaj tega sploh ne zavedajo," pa je poudaril drug protestnik.