Soršak, rojen leta 1964, je bil zadnjih 15 let zelo aktiven v neprofitni kulturi. Med drugim je bil ustanovni član društva nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju umetnosti in kulture Asociacija, sodeloval je pri ustanovitvi Inštituta za arhitekturo in kulturo - ARK in bil koordinator mednarodnega projekta sodobnih scenskih umetnosti Via Negativa Lab. Aktivno je sodeloval tudi z zavodom Bunker.

Skoraj 10 let je Soršak delal v Gledališču Glej, nato pa je sodeloval z Zavodom E.P.I. center na področju uprizoritvenih umetnosti. Od leta 1997 je bil zaposlen v Moderni galeriji.

Soršak je bil vsestranski kulturni poznavalec in ustvarjalec, pa tudi nekdanji nogometaš. Slabo zdravljena športna poškodba je bila vzrok za njegove resne zdravstvene težave, ki so prerasle v težko bolezen - pljučno arterijsko hipertenzijo. Kljub temu da je bil uradno invalid 2. kategorije, pa Soršak svoje bolezni ni jemal kot oviro, temveč kot večplastni izziv - bil je namreč eden glavnih pobudnikov ustanovitve Društva za pljučno hipertenzijo Slovenije.

Proti bolezni se je Soršak boril tudi na umetniškem področju - na primer s serijo gledaliških performansov z naslovom Ne poskušaj tega doma. Vsak performans je uvedel s kitajskim pregovorom: "Za tistega, ki svojo bolezen skriva, ni zdravila."