Večino očitkov in ovadb si je Janković nakopal, medtem ko je postavljal svoj »spomenik«. Najsi to priznava ali ne, ko bo sestopil, se ga bodo spomnili po tem, da je dal (z)graditi (še nedokončan) stadion. Ne pa po laži »da za stadion Stožice ne bo šel niti evro občinskega denarja«, ki je prišla na dan zgodaj spomladi, ko smo mediji začeli razkrivati anekse in seštevati davkoplačevalske milijone za stadion. Zanj smo donirali približno 45 milijonov evrov. Večino Ljubljančanov to nikdar ni niti zmotilo. Tako kot jih niso zmotile pogodbe, ki so razkrivale, da je slabega pol milijončka, namenjenega za stadion, po prijateljski družbi romalo na račun podjetja v večinski županovi lasti, ali indici, da je Jankovićevo županovanje krepko koristilo njegovim sinovom in prijateljem.

Janković je očitke na svoj račun vselej odpravil z razlago, da gre za politično motivirane spletke. Kaže, da je večini za to vseeno, kje drugje bi sicer iskali razlago, da vsa ta razkritja doslej (še) niso zbudila odpora. Kaj odpora, poteguje se za naslov najboljšega svetovnega župana. Ljubljančani verjamejo, da je »naredil veliko dobrega za Ljubljano«, da se mesto razvija in živi, da turisti prihajajo, mostovi rastejo, da imamo čudovit nov stadion. Ljudje se preprosto ne čutijo osebno oškodovane. Gre jim dobro. Dokler bo mesto navzven sijalo v soju tisočerih lučk, po ulicah vel vonj kuhančka, dokler bo Ljubljančanom šlo dobro, se bodo raje udeleževali Ljubljanskega maratona kot protestov.

Če živimo v dobi socialnih omrežij in če se prva manifestacija ljudskega (ne)zadovoljstva pokaže denimo na facebooku, je zgovoren podatek, da se je v skupino »Zoran Janković ni dober župan Ljubljane« doslej včlanilo 691 oseb. Skupina »Zoran Janković, ti si naslednji – Gotof si« šteje 252 članov, skupina »Skupaj proti Zoranu Jankoviću« zgolj 34 članov, v minulih dneh formirana skupina »Odstopi naj tudi Zoran Janković« pa je uspela nabrati tri podpornike. Po drugi strani je županovo osebno stran všečkalo 22.584 oseb, skupina »Zoran Janković, župan, ki je zmožen voditi Ljubljano« pa ima 3685 članov.

Če torej ljudstvo nezadovoljstva ni izrazilo niti s klikom na miški, je nerealno pričakovati, da se bodo aktivirali, vstali s kavča, prišli na trg in ga glasno pozvali k odstopu. Tega večina Ljubljančanov noče. Ne glede na vse prijateljske usluge, asignacijske pogodbe in zemljiške posle, ki jih kot župan ne bi smel speljati.