Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Everton - Arsenal (oba data gol)
1 (=da)

Moštvi letos nimata težav z doseganjem golov, redno pa jih tudi prejemata. V premier ligi oboji v povprečju dosegajo dva gola na tekmo, enega pa dobijo. Everton skoraj ne pomni tekme, kdaj nazadnje ni zadel, zato bo skoraj zagotovo prekinil črni niz dveh tekem brez gola proti Arsenalu. Z učinkovitostjo ponavadi nima težav Arsenal, ki pa je nazadnje igral 0:0 z Aston Villo. Dvomim, da topničarji na dveh zaporednih tekmah ne bi dosegli gola, torej vse kaže na tekmo, bogato z goli na obeh straneh. (7/10)

Nogomet - Anglija – Premier

Manch Utd - West Ham
1

Rdeči vragi so po remiju Cityja na Stamford Bridgu znova prevzeli prvo mesto na lestvici, ki ga mestnim tekmecem prav gotovo ne mislijo takoj vrniti. Na Old Trafford sicer prihaja prerojeni West Ham, ki ga nikakor ne gre podcenjevati, a na to je Alex Ferguson že vnaprej opozoril svoje varovance, ki najverjetneje tokrat ne bodo razočarali svojih privržencev in se jim bodo za podporo oddolžili z zmago. (7/10)

Nogomet - Nemčija - 1. Liga

Werder - Bayer (vsota 2,5 gola)
2 (=več)

Domače tekme Werderja se kot po pravilu končujejo z vsaj tremi zadetki in tudi tokrat ni nobenega razloga, da se to ne bi ponovilo. Bayer je podobno kot Werder ekipa, ki pogosto zadeva, ob tem pa ima dokaj prepustno obrambo. Ne sedmih letošnjih gostovanjih Bayerja je padlo 24 golov (3,4 na tekmo), na šestih domačih Werderja pa 18 (3 na tekmo). Moštvi pravzaprav ne poznata obrambne igre in igre na rezultat, zato se gledalcem v Bremnu prav gotovo obeta razburljiva tekma. (8/10

Nogomet - Evropska liga

Hapoel Ironi K. - Athletic Bilbao
1, 0

Obe moštvi sta že izpadli iz boja za napredovanje, zato prav velike motivacije na obeh straneh ne bo čutiti, vseeno pa si bodo uspeha proti zvenečemu nasprotniku verjetno veliko bolj želeli domači. Prva tekma v Bilbau se je končala z 1:1 in Izraelci bi lahko tudi danes pripravili kakšno presenečenje, saj bodo gostje verjetno igrali brez kakšnega od nosilcev igre, v mislih pa bodo imeli le čim hitrejši povratek domov in priprave na nedeljsko tekmo z Barcelono. (6/10)