Vsaj po rezultatski plati je bila tekma težja kot v Chamberyju.

Da, kar kaže tudi končna razlika: v Chamberyju smo zmagali za enajst, v Velenju za šest. Toda za to smo krivi sami, kajti tokrat nam ni že na začetku uspelo priigrati večje prednosti. Glavna razlika med obema tekmama je bila naša katastrofalna realizacija pri strelih na gol, saj smo zgrešili kopico stoodstotnih priložnosti. A čeprav naša učinkovitost ni bila na ravni takega tekmovanja, kot je liga prvakov, smo prepričljivo zmagali, kar dokazuje, da smo dobra ekipa.

Ali ste po visoki zmagi v gosteh skupaj s soigralci vzeli francoske podprvake preveč na lahek način?

Ne, niti slučajno. Gostov nismo podcenjevali, kajti gre za ekipo z vrhunskimi igralci, proti kateri moraš vseh šestdeset minut igrati na vso moč. Podcenjevanja si ne bi smeli privoščiti niti v primeru, da bi v Chamberyju zmagali z dvajsetimi, tridesetimi zadetki razlike. V Rdeči dvorani smo prvi polčas dobili s petimi zadetki prednosti, v drugem pa smo imeli veliko priložnosti, da bi jo povišali na sedem, osem golov. A kot sem že dejal, zgrešili smo preveč zicerjev, (pol)protinapadov in strelov s črte. To na koncu niti slučajno ni bilo usodno, je pa preprečilo še eno zelo visoko zmago.

Chambery ima po šestih krogih v skupini C se vedno točkovno ničlo.

To je tudi zame veliko presenečenje. Neuspehi v Evropi me še toliko bolj čudijo, saj se je Chambery pred sezono še igralsko okrepil, v francoski ligi, ki je po kakovosti druga v Evropi, pa drugi. A Francozi imajo le teoretične možnosti za četrto mesto, ki še prinaša napredovanje v osmino finala lige prvakov, saj za Danci zaostajajo že za šest točk, do konca skupinskega dela pa so le še štirje krogi. Doma bodo sicer igrali tako z ruskim St. Peterburgom kot z dansko ekipo Bjerringbro-Silkeborg, a jih čakata še težki gostovanji na Poljskem in v Makedoniji.

Po šestih krogih imata na drugem mestu Gorenje in Metalurg po osem točk, v Rdečo dvorano pa prihajajo tako makedonski prvak kot Kielce.

Vsaj na papirju imamo v drugem delu ugodnejši razpored kot v prvem, saj oba neposredna tekmeca za vrh prihajata v Velenje, poleg tega pa imamo tri tekme doma in le dve v gosteh. A najprej se moramo osredotočiti na sobotno gostovanje pri St. Peterburgu v Rusiji, kjer si ne smemo dovoliti spodrsljaja. Nato zaradi svetovnega prvenstva v Španiji sledi premor skoraj do polovice februarja, v tem času pa se lahko karte na klubski ravni precej premešajo in se utegne razmerje moči spremeniti. A že zdaj je jasno, da imamo realne možnosti za drugo mesto v skupini. Čeprav smo proti Metalurgu v Skopju izgubili s sedmimi zadetki razlike, morebiti ne bo nujno, da ga doma premagamo z večjo razliko, če nam uspe odščipniti vsaj točko Kielcam.

Pred dnevi ste poskrbeli za veliko presenečenje s prestopom v Montpellier po koncu sezone.

Vse se je zgodilo zelo hitro, v dobrih dveh tednih. Francoski klub je stopil v stik z mano, njegova ponudba pa je bila zelo dobra. Po informacijah, ki sem jih dobil, naj bi imel v novi ekipi tudi veliko minutažo v igri. Na osnovi vsega se ni bilo težko odločiti za menjavo kluba. Dogovorili smo se za triletno pogodbo, zdaj pa me čaka samo še zdravniški pregled.

Igranje v Montpellierju bo velik korak v vaši rokometni karieri.

Gre za naravno pot mojega rokometnega razvoja in za novo stopnico v igralski karieri. In tudi za novo priložnost za moj igralski napredek in dokazovanje. Montpellier je klub, ki je večji od Gorenja, čeprav se tudi v Velenju odlično počutim. Francoska liga je precej močnejša kot slovenska: v slednji so težke tekme precej redkejše, v Franciji pa so derbiji na sporedu skoraj vsak teden. Prepričan sem, da sem se dobro in pametno odločil.