Ta je vsako leto dosegla nekaj več kot prejšnje. Začelo se je z vrnitvijo v svetovni vrh, od katerega se je Črnjanka oddaljila po letih krize. Sledile so zmage na posameznih tekmah, čudežna srebrna kolajna na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru, ki ji Andrea Massi pripisuje ključen pomen za nadaljnji napredek, srebrni kolajni na olimpijskih igrah, naslov svetovne prvakinje v veleslalomu, tretje ter prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala in ne nazadnje tudi najboljši začetek sezone do zdaj, kar ji je letos uspelo na prvih štirih tekmah. Tina Maze je dosegla skoraj vse, v njeni zbirki manjkata le še dve veliki in obenem najbolj cenjeni lovoriki – veliki kristalni globus in zlata olimpijska kolajna. Glede na to, kako smuča na začetku sezone, se zdi, da je Mazejeva prva v vrsti favoritk za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

O tem letos noče preveč govoriti, kajti nekoliko se je opekla lani, ko je napadla Lindsey Vonn, kar ni imelo blagodejnega psihološkega vpliva. Poleg tega je bila minula sezona polna zdrah in sporov z nekdanjim predsednikom Tomažem Lovšetom. Ob številnih prepirih v zadnjih letih so bila mnenja deljena. Nekateri so dejali, da so bencin za ekipo A-maze, drugi, da jo to zavira. Za slednjo tezo se je opredelil Massi. Kdo ve, morda je imel prav. Letos škandalov ni. Pred sezono se nihče z nikomer ni prepiral. Mazejeva je počela le tisto, kar najbolje zna – smučala je in trdo trenirala. Če k temu dodamo še usklajeno ekipo in smuči, ki Črnjanki nadvse ustrezajo, je to dovolj za korak naprej. Morda za tisti korak, ki je manjkal v minuli sezoni.

Smučarsko leto se je šele začelo, zato pretirana evforija še ni potrebna, kajti sezona bo dolga in polna pasti. Toda težko se je znebiti vtisa, da je izjava Tine Maze na tiskovni konferenci po veleslalomski zmagoslavju v Aspnu, ko je rekla »letos ali nikoli«, povedala vse bistveno.