Poleg Mazejeve, ki je bila po prvi vožnji druga, se je od Slovenk v finale uvrstila tudi Maruša Ferk (+6,74), ki je končala na 28. mestu. V drugo vožnjo se ni uspelo uvrstiti Ani Drev, ki je po dobrem vmesnem času odstopila v zadnjem delu proge.

Mazejeva je dan po prepričljivi veleslalomski zmagi drugi slalom v tej zimi začela s številko ena in kot vodilna v svetovnem pokalu. Po prvi vožnji je bila na drugem mestu, saj jo je za 25 stotink prehitela Avstrijka Kathrin Zettel, druga na sobotnem veleslalomu. Da je Mazejeva izvrstno odpeljala zahteven slalom, na katerem so bile razdalje med vratci zelo kratke, je pokazal dosežek druge Avstrijke. Marlies Schild, najboljša slalomistka zadnjih sezon, je za Črnjanko zaostala za pet stotink.

Kje je Lindsey?

Četrta je bila Švedinja Maria Pietilae-Holmner (+0,81), peta pa Höfl Riescherva (+0,83), zmagovalka uvodnega slaloma sezone v Leviju na Finskem. Tam ni nastopila Američanka Lindsey Vonn, branilka skupne zmage v pokalu, ki je manjkala tudi na slalomski tekmi na domačih tleh.

Höfl Riescheva je na drugi progi svojo rojakinjo, dotlej vodilno Leno Dürr, premagala za skoraj sekundo (+0,94). Petilä Holmner je po poškodbah v prejšnji zimi v novi dokazala svoje znanje in za Höfl Rieschevo zaostala za 22 stotink. Schildova je nato naravnost eksplodirala in po slalomskem spodrsljaju v Leviju, kjer je odstopila, pred zadnjima nastopoma vse tekmice ugnala najmanj za 1,26 sekunde. Mazejeva je imela že pri vmesnem času 75 stotink zaostanka, na koncu pa 1,14, kar je bilo dovolj za nove, tretje stopničke za zmagovalke na četrti tekmi v tej zimi. Načrte Schildovi pa je prekrižala Zettlova, ki je vse ugnala za več kot pol sekunde.

V finalu tudi Maruša Ferk

V finale se je uvrstila tudi Maruša Ferk, ki je bila 28. po prvem nastopu (+3,89). V finalu ji ni šlo najbolje, za mesto je izboljšala svoj dosežek iz Levija, vendar končala na zadnjem mestu med uvrščenimi. Drevova je bila na poti, da se prav tako prebije v finale, vendar je po nekaj boljšem vmesnem času od Ferkove napravila napako v spodnjem delu.

Ženski del svetovnega pokala se bo preselil v kanadski Lake Louise, kjer bo v petek, 30. novembra, smuk, po sobotnem drugem smuku pa se bo ženski del ameriške turneje končal v nedeljo s superveleslalomom.