Zelo lep ekipni uspeh so zabeležili slovenski orli. Jurij Tepeš je s sedmim mestom prišel do dosežka kariere, Jaka Hvala je bil osmi, Peter Prevc deveti, Robi Kranjec pa je tekmovanje končal na 18. mestu. Izmed šesterice Slovencev sta bila v kvalifikacijah prekratka Jernej Damjan in Matjaž Pungertar, ki se nista uvrstila na tekmo.

Schlierenzauer, ki bo 7. januarja stal šele 23 let, je v Lillehammerju napovedal, da zna še v tej sezoni poskrbeti za zgodovinski dogodek. Z najdaljšima skokoma v obeh serijah je zabeležil svojo 41. zmago, tako da le še za pet zmag zaostaja za najuspešnejšim tekmovalcem svetovnega pokala vseh časov, Fincem Mattijem Nykänenom.

"Tudi v Lillehammerju sem dokazal, da mi večje naprave bolj ustrezajo. Analiziral sem tudi včerajšnji nastop, naredil nekaj korekcij v počepu, kar se mi je obrestovalo. Uspela sta mi fantastična skoka, ki sta bila dovolj, da sem že na drugi tekmi sezone stal na najvišji stopnički. Da, mogoče mi pa res že letos uspe priti na vrh po številu zmag v svetovnem pokalu, čeprav v taki konkurenci ni lahko doseči pet zmag," je po uspehu dejal Schlierenzauer, ki je bil po prvi seriji sicer na drugem mestu, v drugem nastopu pa je preprečil prvo zmago leto mlajšemu Fannemelu, da doseže prvo zmago v svetovnem pokalu. Kljub temu pa je Norvežan prišel do svoje najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu, izboljšal je šesto mesto, na katerega se je uvrstil dan prej na manjši napravi. Schlierenzauer je poskrbel tudi za dodatno veselje svojega trenerja Alexandra Pointnerja, to je bila namreč 100. avstrijska zmaga, odkar je na mestu glavnega trenerja.

Do dosežka kariere je prišel tudi Jurij Tepeš. Zasedel je sedmo mesto, kar je mesto bolje od njegove dosedanje najboljše uvrstitve. Tepeš je bil sedmi že po prvi seriji, čeprav mu je tudi v drugo uspel odličen skok, pa se vseeno ni prebil naprej. Zato pa sta v drugi seriji napredovala Hvala in Prevc, ki sta se iz 14. oziroma 15. mesta prebila na osmo in deveto mesto. Hvala je izenačil svoj najboljši dosežek v karieri.

"Z uvrstitvami na današnji tekmi sem zelo zadovoljen. Dobili smo še dva tekmovalca zraven, da ne leži vse na Petru in Jaki. Tu sta še Jurij in Robert. Trije skakalci med najboljšo deseterico je odličen uspeh. Tudi Robertovo 18. mesto je lep rezultat. Že konec oktobra smo dobro skakali, morda še nekoliko bolje kot zdaj. Vesel sem, da lahko v miru nadaljujemo sezono," je po tekmi razmišljal glavni trener Goran Janus.