Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Chelsea - Manch City
0

Dvoboj aktualnih evropskih in angleških prvakov bo v znamenju Rafe Beniteza, ki se bo prvič predstavil na klopi Chelseaja. Obe moštvi sta med tednom doživeli razočaranji v ligi prvakov, zato je verjetno glavni cilj obeh, da tokrat ne poglobita krize z novim porazom. Benitez verjetno še ni imel časa za vpeljavo svojih taktičnih idej, zato se bo najbrž odločil za bolj previden pristop, City pa že tako v gosteh igra bolj »italijansko« in premišljeno, zato delitev točk ne bi bila presenetljiva. (5/10)

Nogomet - Italija – Serie A

Atalanta - Genoa
1

Atalanta je bila pred nedavnim porazom proti vroči Fiorentini v zelo dobri formi, saj je dobila 4 od petih tekem, doma pa je premagala tudi Napoli in Inter. Da bi čim lažje pozabili na poraz v Firencah, bodo domači poskusili še enkrat razveseliti svoje navijače in odlično formo na svojem stadionu potrditi tudi z zmago proti zadnji Genoi, ki nikakor ne najde poti iz krize in je brez točke že 6 krogov zapored. Na težkem gostovanju v Bergamu se ji najbrž obeta še deveti letošnji poraz. (7/10)

Nogomet - Slovenija - 1. Liga

Maribor - Koper
1

Mariborčanom je v četrtek spodletelo v Atenah, njihova pot v Evropi pa bo po zadnji tekmi proti Laziu končana. Počasi se lahko z mislimi že usmerijo na državno prvenstvo, kjer nimajo prave konkurence, zato lahko v nadaljevanju sezone pričakujemo, da se bo njihova prednost na vrhu le še povečevala. Tokrat v Ljudski vrt prihaja Koper, ki se bo verjetno do konca boril za drugo mesto, zato tekme vijoličasti verjetno ne bodo vzeli ravno z levo roko. Čeprav bo Milanič na zelenico poslal nekaj rezervistov, v zmago domačih vendarle ne gre dvomiti, saj je razlika v kvaliteti še vedno občutno na njihovi strani. (7/10)

Košarka - ABA liga

Krka - Union Olimpija
1

V zadnjih letih je Krka našla recept za premagovanje Olimpije in je že kar nekajkrat prekrižala načrte favoriziranim Ljubljančanom, med drugim so Novomeščani že nekaj let tudi državni prvaki. Čeprav njihova trenutna forma ni najboljša pa so tekme z Olimpijo dovolj velika motivacija, da se na njih Dolenjci prikažejo v najboljši možni luči. Olimpija, ki prav tako v zadnjem času ne blesti, je v zadnjih letih le redko slavila v Novem mestu in tudi tokrat čaka zmaje zelo težka naloga, njihov poraz pa ne bi bil prav veliko presenečenje. (6/10)

Hokej - EBEL liga

Olimpija - Innsbruck
1

Ljubljančani so v zadnjem času v kar dobri formi in pridno zbirajo točke ter se približujejo moštvom v sredini lestvice. Nazadnje so sicer izgubili na Češkem proti Znojmu, a tokrat imajo lepo priložnost, da se znova vrnejo na zmagovito pot. V Tivoli prihaja zadnjeuvšrčeni Innsbruck, ki očitno ni sestavil dovolj kvalitetne ekipe za igranje v ligi Ebel. Olimpija je dobila oba letošnja medsebojna obračuna (7:1 in 6:3) in najverjetneje bodo zmaji na krilih razpoloženega prvega napada tudi tokrat prerešetali mrežo gostov in se veselili pomembne zmage. (7/10)