Brez točk pokala sta ostala Boštjan Kline (46., +3,43) in Rok Perko (48., +3,59).

Po dveh smukaških treningih smukači na tretjem v petek niso preizkusili terena, saj je bil start zaradi obilnega sneženja in slabe vidljivosti odpovedan. Zato na tekmi pogoji niso bili popolni. To ni motilo Svindala, ki je nastopil dvaindvajseti. Srednji in spodnji del nastopa je opravil vrhunsko in z vodilnih mest izrinil Avstrijca Franza in Krölla. S tem je sedemnajstič slavil na tekmah pokala ter po treh superveleslalomskih zmagah (2005, 2007, 2011) v Lake Louisu slavil še četrtič.

Franz se je veselil prvih stopničk v pokalu doslej. Kröll, smukaški zmagovalec prejšnje zime, je po nesreči z motorjem aprila letos dokazal, da je dobro okreval in je nared za boj za sam vrh tudi v sezoni svetovnega prvenstva. Ko je bilo že videti, da je boj za vrh končan, pa je ponovno presenetil Sullivan, ki je s številko 42 prišel do svojih četrtih stopničk v pokalu, v katerem je enkrat slavil; januarja 2008 je bil najboljši na smuku v francoskem Chamonixu. Ameriški veteran je nastopil po dolgi prekinitvi, pred katero je padel mladi Italijan Mattia Casse. Dvaindvajsetletnik je pristal v zaščitni mreži in so ga s helikopterjem prepeljali v dolino.

Peti je bil Nemec Tobias Stechert, šesti pa svetovni smukaški prvak in domačin Erik Guay. Švicarji so po marčevski upokojitvi Didierja Cuchea doživeli nov boleč udarec. Olimpijski smukaški prvak Didier Defago je z več kot štirimi sekundami zaostanka končal na 57. mestu (+4,30), tudi za Hrvatom Ivico Kostelićem (41.). Pred dvema dnevoma si je na treningu levo koleno poškodoval Daniel Albrecht, le dan prej pa so Švicarji objavili, da Beat Feuz po spomladanski operaciji kolena ni okreval in v tej sezoni ne bo tekmoval. Tako je bil najboljši Švicar Silvain Zurbriggen na 24. mestu.

Medtem ko je 29-letni Svindal nadaljeval zmagoviti niz, smukaško zmago je slavil tudi na zadnji tekmi discipline v minuli zimi, pa se je Jerman v belo karavano vrnil po poškodbi, ki mu je povsem prekrižala načrte v lanski sezoni. Desno koleno si je poškodoval pri padcu na smuku v Beaver Creeku 2. decembra lani. Zmagovalec dveh smukaških tekem pokala je na treningih še tipal svoj položaj v smukaški karavani in tudi formo. Na tekmi pa je krepko nadgradil 42. in 54. mesto na treningih ter se na prvi tekmi v svetovnem pokalu po skoraj letu dni prebil med trideseterico.

Šporn je bil, tako kot v minuli sezoni, tudi tokrat najboljši slovenski smukač. Dosegel pa je slabšo uvrstitev, kot jo je zmogel na treningih, ko je bil 13. in 18. Pred tekmo je v Nakiski še testiral opremo in zaradi pomanjkanja snežnega treninga v zadnjem obdobju ni mogel podati ocene o svoji formi. Čeprav je dejal, da formo tempira za smuke v Bormiu, Wengnu in Kitzbühlu, pa je sezono začel na sredi dvajseterice. Lansko zimo je neuspešno končal 14. marca na progi Planai v Schladmingu, kjer je na finalu pokala ostal praznih rok, saj se z zadnjim 20. mestom ni uvrstil med dobitnike točk.

V svetovnem pokalu še vedno vodi Avstrijec Marcel Hirscher (140 točk). Na nedeljskem superveleslalomu, ki se bo začel ob 19. uri po slovenskem času, se bo Špornu, Jermanu, Perku in Klinetu pridružil še Klemen Kosi.