V ospredju je do zmage prišel Freund, ki je danes slavil še tretjo zmago svetovnega pokala v karieri. "To je noro! Zelo sem vesel, saj sta mi danes uspela dva dobra skoka. Srečen sem, da lahko skačem brez bolečin, zato v skokih neizmerno uživam," je dejal današnji zmagovalec. Triindvajsetletni Bavarec je na manjši skakalnici Lysgaardsbakken za slabo točko ugnal Morgensterna na drugem mestu. Še bolj za las je šlo v boju za drugo mesto, kjer je Avstrijec ugnal Bardala, lanskega zmagovalca svetovnega pokala, za vsega dve desetinki točke.

Med najboljše se je prebil tudi 20-letni Prevc, ki je bil po polovici tekme sicer na osmem mestu, na koncu pa je končal na repu deseterice, medtem ko je mladi Hvala nastop v finalu izboljšal in napredoval na končno 17. mesto. Brez finala sta danes ostala Jurij Tepeš na 41. in Robert Kranjec na 43. mestu, že v kvalifikacijah je tekmovanje končal Jernej Damjan, prav tako je brez današnjega nastopa ostal Matjaž Pungertar, ki je bil zaradi neustreznega dresa diskvalificiran.

"Glede na včerajšnjo tekmo so bili pogoji na današnji tekmi precej lepši. Čestital bi Petru in Jaki za dva lepa nastopa. Imamo določene rezerve, vendar je rezultat med najboljšo deseterico lep dosežek. Lahko gremo z optimizmom na naslednje tekme," je po današnji tekmi dejal glavni trener reprezentance Goran Janus ter misli usmeril na nedeljsko tekmo na veliki skakalnici: "V nedeljo računamo na kakšnega tekmovalca več v finalni seriji, saj imamo v ozadju še Roberta in Jurija. Pričakujem boljši nastop kot na današnji tekmi."

Skakalce v olimpijskem Lillehammerju v nedeljo čaka še ena tekma; prva serija se bo začela ob 13.45.